47-åring fengslet for voldtekt

En 47 år gammel mann er varetektsfengslet siktet for en voldtekt i Fredrikstad. Mannen erkjenner ikke straffskyld, men samtykket likevel til fengsling.

Fredrikstad politistasjon

Politiet i Fredrikstad har siktet en 47 år gammel mann for voldtekt.

Foto: Goran Jorganovic
Byline Ketil Strebel
Journalist

47-åringen ble pågrepet av politiet på fredag og ble fengslet på mandag. Mannen, som er utenlandsk statsborger, har vært etterlyst i lengre tid.

Godtok fengsling

Lørdag samtykket mannen til at spørsmålet om fengsling kunne avgjøres av tingretten uten at han selv, aktor eller forsvarer var til stede. Dermed ble kjennelsen om fengsling avsagt som kontorforretning ved Fredrikstad tingrett.

Mannen er anklaget for å ha voldtatt en kvinne i en leilighet i Fredrikstad. Han har erkjent at han var til stede i leiligheten på det aktuelle tidspunkt, men tilbakeviser at han har voldtatt kvinnen.

Rømte fra byen

Kvinnen pekte ut mannen ut fra et bilde i en avis. Kvinnen hadde også oppfattet et kallenavn på mannen, og dette stemte.

Fredrikstad tingrett merket seg at mannen er utenlandsk statsborger og at han rømte fra Fredrikstad da han forstod at han var etterlyst.

Politiet ba om tre ukers varetekt for mannen, og dette ga tingretten samtykke til.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Trusselsituasjon mot tjenestemann

    Politiet rykket i natt ut til en privat fest som hadde kommet ut av kontroll på Grålum i Sarpsborg. I følge politiet var det flere berusa personer på festen og slåssing som politiet måtte gripe inn i.

    En festdeltaker sitter nå i arrest etter nattens fest. Han skal ha truet polititjenestemenn og forsøkt seg på fysisk vold mot politiet

    Politi under oppdrag
    Foto: Kallestad, Gorm / NTB scanpix