NRK Meny
Normal

47-åring fengslet for voldtekt

En 47 år gammel mann er varetektsfengslet siktet for en voldtekt i Fredrikstad. Mannen erkjenner ikke straffskyld, men samtykket likevel til fengsling.

Fredrikstad politistasjon

Politiet i Fredrikstad har siktet en 47 år gammel mann for voldtekt.

Foto: Goran Jorganovic

47-åringen ble pågrepet av politiet på fredag og ble fengslet på mandag. Mannen, som er utenlandsk statsborger, har vært etterlyst i lengre tid.

Godtok fengsling

Lørdag samtykket mannen til at spørsmålet om fengsling kunne avgjøres av tingretten uten at han selv, aktor eller forsvarer var til stede. Dermed ble kjennelsen om fengsling avsagt som kontorforretning ved Fredrikstad tingrett.

Mannen er anklaget for å ha voldtatt en kvinne i en leilighet i Fredrikstad. Han har erkjent at han var til stede i leiligheten på det aktuelle tidspunkt, men tilbakeviser at han har voldtatt kvinnen.

Rømte fra byen

Kvinnen pekte ut mannen ut fra et bilde i en avis. Kvinnen hadde også oppfattet et kallenavn på mannen, og dette stemte.

Fredrikstad tingrett merket seg at mannen er utenlandsk statsborger og at han rømte fra Fredrikstad da han forstod at han var etterlyst.

Politiet ba om tre ukers varetekt for mannen, og dette ga tingretten samtykke til.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • UP tok fire på Grålum

    Fire førere fikk forenklede forelegg i en UP-kontroll på Grålum i formiddag. Høyeste fart i 50-sonen var 61 km/t, opplyser Utrykningspolitiet.

  • Halden: Fylket bestemmer for mye

    Politikerne i Halden føler seg vingeklippet av fylkesplanen. Et enstemmig kommunestyre mener planen båndlegger store områder, og tar myndighet over hva som skal skje av bolig- og næringsutvikling bort fra kommunen. – Blir planen vedtatt tar vi saken til departementet, sier ordfører Thor Edquist (H).

    Halden kommune
    Foto: Trond Øyvind Karterud / NRK