NRK Meny
Normal

45 ble tatt for mobilbruk i bil i dag

45 ble tatt for å prate i mobiltelefon mens de kjørte bil da det ble gjennomført kontroller i Fredrikstaddistriktet i dag. To fikk avskiltet bilen, mens 24 fikk mangellapper.

Politikontroll

Politiet har fokus på bilbeltebruk denne uken. Morten Rasmussen fra UP sier at de fleste er flinke.

Foto: Anette Torjusen / NRK

I ettermiddag samarbeidet Utrykningspolitiet, Østfold politidistrikt, Statens vegvesen og Tollvesenet om kontroller flere steder i Fredrikstaddistriktet. Kontrollørene hadde mye oppmerksomhet mot bruk av håndholdt mobiltelefon og bruk av bilbelte.

Kontrollen ble gjennomført på fire ulike steder i Fredrikstad-distriktet.

Kontroller over hele Europa

Hver fjerde person som døde i trafikken i fjor, hadde ikke på seg bilbelte. Denne uken har politi over hele Europa fokus på bruk av verneutstyr når de kontrollerer bilister.

Østfold politidistrikt melder i kveld at 339 biler ble kontrollert. Av disse ble to avskiltet på stedet. På 24 biler ble det funnet feil og mangler som var så alvorlige at det ble skrevet ut mangellapper og bileierne må vise bilen for kontroll når feilen er utbedret.

22 fikk bilbelte-gebyr

Det var 45 som ble tatt for bruk av mobiltelefon, og de fikk forenklede forelegg. 22 fikk vernegebyr for manglende bruk av bilbelte i tillegg til at det ble skrevet ut et forelegg for manglende sikring av barn i bil.

To tilfeller av ulovlig øvelseskjøring ble avslørt, og det førte til politianmeldelser.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Mistenkt for ruskjøring

    En bilfører i 40-årene er mistenkt for å ha kjørt i ruspåvirket tilstand i Moss sentrum. Føreren er anmeldt, og det vil bli tatt blodprøver, skriver politiets operasjonssentral på Twitter.

  • Lokalderby i innebandy

    Det ble seier for Sarpsborg Sharks da de møtte Fredrikstad innebandyklubb i eliteserien i kveld. Kampen endte 5–2.