NRK Meny
Normal

45 ble tatt for mobilbruk i bil i dag

45 ble tatt for å prate i mobiltelefon mens de kjørte bil da det ble gjennomført kontroller i Fredrikstaddistriktet i dag. To fikk avskiltet bilen, mens 24 fikk mangellapper.

Politikontroll

Politiet har fokus på bilbeltebruk denne uken. Morten Rasmussen fra UP sier at de fleste er flinke.

Foto: Anette Torjusen / NRK

I ettermiddag samarbeidet Utrykningspolitiet, Østfold politidistrikt, Statens vegvesen og Tollvesenet om kontroller flere steder i Fredrikstaddistriktet. Kontrollørene hadde mye oppmerksomhet mot bruk av håndholdt mobiltelefon og bruk av bilbelte.

Kontrollen ble gjennomført på fire ulike steder i Fredrikstad-distriktet.

Kontroller over hele Europa

Hver fjerde person som døde i trafikken i fjor, hadde ikke på seg bilbelte. Denne uken har politi over hele Europa fokus på bruk av verneutstyr når de kontrollerer bilister.

Østfold politidistrikt melder i kveld at 339 biler ble kontrollert. Av disse ble to avskiltet på stedet. På 24 biler ble det funnet feil og mangler som var så alvorlige at det ble skrevet ut mangellapper og bileierne må vise bilen for kontroll når feilen er utbedret.

22 fikk bilbelte-gebyr

Det var 45 som ble tatt for bruk av mobiltelefon, og de fikk forenklede forelegg. 22 fikk vernegebyr for manglende bruk av bilbelte i tillegg til at det ble skrevet ut et forelegg for manglende sikring av barn i bil.

To tilfeller av ulovlig øvelseskjøring ble avslørt, og det førte til politianmeldelser.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Beslagla 500 kartonger

    Tollerne på Ørje stanset i natt en bil og beslagla 100.000 sigaretter. Politiet har pågrepet en estlender som er på vei til arrest og avhør.

  • Ber russen følge reglene

    Politiet skriver på Twitter at de har mottatt vanvittig mange klager mot russ på grunn av støy og særdeles høy musikk. De har ikke hatt kapasitet til å rykke ut på alle meldingene, og anmoder russen på sterkeste om å vise hensyn og forholde seg til gjeldende regler.

    Russen samlet seg for å danse mellom russebiler og busser.
    Foto: Frans Graham Guttormsen / NRK