NRK Meny
Normal

440 millioner til E18

Øvrigheta hadde med seg en stor pengesekk til Eidsberg i dag.

Stoltenberg og Navarsete
Foto: MMS-foto: Stephan Reis / NRK

Den videre utbyggingen av strekningen mellom Krosby i Askim og Knapstad i Hobøl var avhengig av klarsignal i dag.

Med de 440 millioner kronene statsminister Jens Stoltenberg og statsråd Liv Signe Navarsete i dag lovet, kan strekningen bygges ferdig innen 2009.

Gjort god jobb

Jens Stoltenberg er overbevist om at det her gjøres noe som er viktig for framkommelighet og trafikksikkerhet i området.

- Man har lokalt vært veldig gode til å argumentere for at dette trengs. Dessuten er det helt klare ulemper som ligger i å starte store veiprosjekter, og så å stoppe underveis, mener statsministeren.

- Nå vil vi bli ferdige med E18 innen 2010, og kanskje også før.

- Finner nok en løsning

Stoltenberg ønsker imidlertid ikke å gå inn i diskusjonen mellom Akershuskommunene Ski og Ås, som krangler om hvor en ny E18-trasé skal ligge - en krangel som i indre Østfold fryktes å velte hele opprustingen av E18.

- Akershuskommunene finner nok en løsning på dette, sier Stoltenberg. Samferdselsdepartementet har nok sikkert god kontakt med Ski og Ås.

Økte utgifter

Strekningen som nå får klarsignal består blant annet av en bru over Glomma. Da Vegvesenet gjorde en grundigere beregning av kostnadene i fjor oppdaget de at utbyggingen ble dyrere enn beregnet.

Dette forsinket bevilgningene fra departementet. Oppstarten av arbeidene på strekningen skulle vært kunngjort i fjor vår, men først i dag kom den endelige beskjeden fra stats/samferdselsministeren.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Fengsel for alko-smugling


    En Trøgstad-mann i 50-årene er dømt til fengsel i 36 dager, etter at han smuglet inn 350 liter brennevin, 138 liter vin og 47 liter øl i mai i år. Mannen ble stanset nord i Marker kommune. Mannen innrømmet smuglingen da saken var oppe for Heggen og Frøland Tingrett. Mannen mister dessuten førerkortet for en periode på elleve måneder.