NRK Meny
Normal

4000 kvadratmeter skog brant i Rygge

Moss og Rygge brannvesen måtte rykke ut til den andre skogbrannen på to dager i Rygge.

– Det er 4000 kvadratmeter med skog som har brent. Vi har nå såpass god kontroll på brannen at en av stasjonene har dratt tilbake. Det er nå bare Rygge brannvesen som driver med etterslukking, sa vaktleder ved Alarmsentral Brann Øst, Ole Martin Isebakke til NRK i 14.30-tiden.

Brannvesenet fikk inn flere meldinger fra brannen. Blant annet fra en privatperson som oppdaget skogbrannen fra et småfly.

De første meldingene gikk ut på at det var omtrent 1000 kvadratmeter med skog som brant.

– Men det er punktvis veldig tørt ute nå, så skogbranner sprer seg raskt. Det er bare skog som har gått med.

Flere branner i Rygge

Skogsområdet ligger ved Kurefjordveien mellom Rygge og Larkollen.

Også i går brant det i skogen i Rygge. Da var det omtrent 1500 kvadratmeter med skog som brant like nord for flyplassen.

Da var det brannflyet som meldte ifra om skogbrannen.

I tillegg måtte brannvesenet slukke brann i en tresker som stod på en åker ved Molvikveien i Rygge.

Brannen ble raskt slukket med god hjelp av en nabo med brannslukningsapparat, og rakk dermed ikke å spre seg til åkeren rundt.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • VG: Brattset var Norges beste

    Kari Brattset fra Varteig blir utpekt til Norges beste spiller i VM-finalen av VG. Avisa mener hun leverte fantastisk forsvarsspill i kampen Norge tapte mot Frankrike. Hun kalles også en av norsk håndballhistories beste mesterskapsdebutanter.

  • Mål for Elyounoussi

    Mohamed Elyonoussi tegnet seg på scoringslisten for Basel etter 25 minutter av oppgjøret mot Grasshopper i den sveitsiske ligaen. Målet var sarpingens femte nettkjenning for sesongen. Basel vant til slutt kampen 2-0.