Normal

40 millioner kroner skyllet bort

Forsikringsselskapene nærmest drukner i erstatningskrav etter det store regnskyllet på Østlandet.

Kjelleren full av vann

- Jeg vil anslå at forsikringsbransejn totalt vil motta opp til 400 krav i Østfold etter dagens oversvømmelser, sier informasjonssjef Jack Frostad i IF skadeforsikring.

Foto: Thomas Berger / NRK

Oversvømmelse Fredrikstad

Fredrikstad kommunes målinger viser at det torsdag falt 70 millimeter regn fra klokken 04.00 til klokka 10 i dag morges.

Foto: Tomas Berger / NRK

I Østfold har IF skadeforsikring mottatt 120 skadehenvendelser torsdag ettermiddag.

- Jeg vil anslå at forsikringsbransjen totalt vil motta opptil 400 krav i Østfold etter dagens oversvømmelser, sier informasjonssjef Jack Frostad i IF skadeforsikring.

I så fall vil det gi en skadeutbetaling på 40 millioner kroner i Østfold.

Se bildene: Regntrøbbel

70 millimeter nedbør på noen timer

Fredrikstad kommunes målinger viser at det torsdag falt 70 millimeter regn fra klokken 04.00 til klokka 10 i dag morges.

Les: Kjelleren oversvømt for fjerde gang

Les: Kirkegården oversvømt

Skadene i Østfold som forsikringsselskapet har fått innmeldt har i hovedsak skjedd i Fredrikstad-området. Allerede i natt startet arbeide med å begrense skadene.

- De første pumpene fikk vi satt ut hos forsikringskunder allerede i natt. Men på morrakvisten i dag så sto det til enhver tid femti kunder og ventet på å komme gjennom til skadesenterert vårt. Så det var voldsomt traverlt, sier Frostad til NRK.

Regnvær skapte kaos

Ulf Jakobsen i Fredrikstad er en av dem som fikk kjelleren fyllt opp.

Foto: Thomas Berger

Ingen kritikk av kommunen

Tidligere har det vært rettet kritikk mot Fredrikstad fordi kommunens kloakk- og ledningsnett ikke greier å ta unna store regnskyll.

Les: Ønsker rask kloakkutbedring

Men Frostad var mild i kritikken mot kommunen torsdag.

- Vi skal ikke kritiserer i alle mulige sammenhenger. Men i dette tilfelle har det ikke vært noen tvil om at nedbørsmengden var ekstrem. Kommunens håndtering av denne saken er vi så langt godt fornøyd med, sier Frostad.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Storkontroll i Moss

    Statens vegvesen har hatt storkontroll i Moss i dag. Det resulterte i 16 avskiltninger, der flere bilister ikke hadde EU-godkjenningen eller forsikringen i orden. To bilister fikk gebyr for manglende bruk av bilbelte.

  • Kl.20.55: Se siste nytt fra Østfold