SE OGSÅ: |
I NRK Østfold's julekalender 4. desember skal kokk Lars Bekkhus avsløre sin oppskrift på sylteflesk. Men så er det disse luringene da, som med vilje utelater en viktig ingrediens.
Hva mangler?
Her er Bekkhus' oppskrift på sylteflesk
1kg buklist
90 gram salt
3 liter vann
Vannet og saltet kokes opp og buklista legges i vannet som skal holde ca. 80 grader. La den ligge i en og en halv time.
Så tas buklista ut av laken og brettes med svorsiden ut. Legg den så i press natta over i en bakk med lake som består av:
5 liter vann
1/2kg salt
20 gram sukker
La stå natta over i kjøleskaptemperatur.
Tja, hvilken viktig ingrediens mangler her?
Vet du svaret, kan du som vanlig ringe vår telefonsvarer på 815 21 030 eller sende svaret på e-post innen fredag 5. desember klokken 0900.
Gårsdagens oppgave
I går lurte vi på hvilken viktig ingrediens som manglet i oppskriften på delfiakake. Svaret er: kjeks
Vinneren av julekalenderen onsdag 3.desember er Magna Havold, Svinndal.