NRK Meny
Normal

Er glad det ikke ble streik, men synes tilbudet er for dårlig

Unios leder i Fredrikstad er ikke fornøyd med avtalen som det ble enighet om i kommuneoppgjøret.

Odd Espen Høili

Unios leder i Fredrikstad, Odd Espen Høili, tror ikke et lønnstillegg på 3,3 prosent er nok for lærerne.

Foto: Lotte Olsen / NRK

Odd Espen Høili sier han er veldig usikker, etter første korte gjennomgang av avtalen som er meglet fram, neste ti timer på overtid.

– Jeg er glad for at vi ikke er i en konflikt, at vi ikke er gått ut i streik. Men det blir veldig spennende å se hva denne pakka egentlig inneholder.

– Første reaksjon er at det er for lite. Men vi får se hva som ligger i tallene.

Dekker ikke etterslepet

Unio ba om en lønnsøkning på 3,8 prosent, men de får 3,3. Kravet ble satt fram, blant annet for å gjøre det mulig å rekruttere det som trengs av lærere.

– Det er atskillig mye mindre, og motparten vår i KS har også erkjent at det er et etterslep på 0,5 prosent mer enn det vi er tilbudt nå. Nå ligger vi på rammene fra frontfagene. Det gjorde vi også i forrige oppgjør, og det viste seg å være feil. Så 3,3 prosent er for lite, er mitt spontane inntrykk.

Forhandlingsleder Per Kristian Sundnes i KS sier han er overrasket over de negative reaksjonene fra Unio og Utdanningsforbundet.

– Jeg er litt overrasket og synes det er trist. Det var et vanskelig oppgjør, men jeg synes partene har vist god vilje til å finne løsninger innenfor de rammene vi hadde å jobbe med. Motparten har hatt sine forhandlere der som har gjort en god jobb, og jeg hadde trodd at medlemmene hadde sett mulighetene som ligger i det oppgjøret vi har fått til.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Snart kan du leie tretopphytter

  Tre grunneiere i Østfold har fått tillatelse til å bygge en eller flere hytter høyt oppe i trærne. I Rokke i Halden er Thorbjørn Wold i ferd med å sette opp sin første hytte, med støtte fra Innovasjon Norge. Planen er å bygge flere tretopphytter, ikke langt fra Klatreparken i Halden.

  Det er gitt tillatelse til oppføring av tretopphytter i Halden, Rakkestad og Våler kommune.

  Tretopphytte under oppføring i Halden
  Foto: Heidi Gomnæs
 • Regjeringspartiene sliter i Østfold

  Regjeringspartiene Høyre og Frp går kraftig tilbake på VGs partibarometer. De går tilbake med henholdsvis 7,1 og 4,7 prosentpoeng fra forrige Stortingsvalg, og dermed mister begge en representant dersom dette blir valgresultatet. Arbeiderpartiet er størst i Østfold med 35,9 prosent, ett prosentpoeng frem fra forrige stortingsvalg.