NRK Meny
Normal

Er glad det ikke ble streik, men synes tilbudet er for dårlig

Unios leder i Fredrikstad er ikke fornøyd med avtalen som det ble enighet om i kommuneoppgjøret.

Odd Espen Høili

Unios leder i Fredrikstad, Odd Espen Høili, tror ikke et lønnstillegg på 3,3 prosent er nok for lærerne.

Foto: Lotte Olsen / NRK

Odd Espen Høili sier han er veldig usikker, etter første korte gjennomgang av avtalen som er meglet fram, neste ti timer på overtid.

– Jeg er glad for at vi ikke er i en konflikt, at vi ikke er gått ut i streik. Men det blir veldig spennende å se hva denne pakka egentlig inneholder.

– Første reaksjon er at det er for lite. Men vi får se hva som ligger i tallene.

Dekker ikke etterslepet

Unio ba om en lønnsøkning på 3,8 prosent, men de får 3,3. Kravet ble satt fram, blant annet for å gjøre det mulig å rekruttere det som trengs av lærere.

– Det er atskillig mye mindre, og motparten vår i KS har også erkjent at det er et etterslep på 0,5 prosent mer enn det vi er tilbudt nå. Nå ligger vi på rammene fra frontfagene. Det gjorde vi også i forrige oppgjør, og det viste seg å være feil. Så 3,3 prosent er for lite, er mitt spontane inntrykk.

Forhandlingsleder Per Kristian Sundnes i KS sier han er overrasket over de negative reaksjonene fra Unio og Utdanningsforbundet.

– Jeg er litt overrasket og synes det er trist. Det var et vanskelig oppgjør, men jeg synes partene har vist god vilje til å finne løsninger innenfor de rammene vi hadde å jobbe med. Motparten har hatt sine forhandlere der som har gjort en god jobb, og jeg hadde trodd at medlemmene hadde sett mulighetene som ligger i det oppgjøret vi har fått til.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Brannutrykning i Skjeberg

    Nødetatene har rykket ut til det som skal være en brann i Stasjonsveien i Skjeberg.

  • Russebuss tok fyr

    Ingen av de 26 personene ble skadet da en russebuss på vei hjem fra russetreff i Halden tok fyr. Den havarerte bussen sto ved Nøstvedttunnelen i Akershus, men er nå fjernet.