NRK Meny
Normal

36 millimeter nedbør - i morgen kommer solen

Vann i vegen

Ved avkjøringen til Ullerøy i Sarpsborg kommune er det mye vann i veibanen. Dette bildet ble tatt forrige gang vannet la seg ved i veien ved Ullerøy.

Foto: Espen Torgersen / NRK

Meteorolog Rafael Escobar Løvdahl

Rafael Escobar Løvdahl forteller at østfoldingene kan regne med å se solen i morgen.

Foto: Hanneke Luijting

– Det har kommet 36 millimeter nedbør på Rygge flyplass fra det begynte å regne i går til nå på morgenen. Det kommet til å regne et par timer til, forteller statsmeteorolog Rafael Escobar Løvdahl.

Han forteller at nedbørsområdet har passert Larvik og og ligger nå i fjorden. Nedbøren er på vei østfover

– Et par timer til, så har den verste nedbøren gitt seg, sier han.

LES OGSÅ:

Gikk ut med ekstravarsel

Og når nedbæren gir seg, så betyr det at morgendagen ser fin ut.

– Det blir en fin dag, lange perioder med sol og temperaturen synker nok. De indre strøkene kan vente seg nattefrost, sier Escobar Løvdal.

Meteorologisk institutt gikk i går ut med et ekstra varsel grunnet store nedbørsmengder. Verst skulle det bli i Telemark, Vestfold, ytre deler av Østfold, Akershus, Oslo, søndre deler av Buskerud og Hedmark.

Også NVE gikk ut med et jordskredvarsel som gjelder for deler av Østlandet, Telemark og Agder.

– Det er økt fare for jordskred disse stedene, og nivået ligger nå på gult. Det vil si at det er økt fare for at det kan gå skred, sier vakthavende ved jordskredvarslingen i NVE, Søren Boje.

Det meldes om en del vann i veibanen i Østfold i dag. Blant annet på fylkesvei 110 mellom Sarpsborg og Fredrikstad, meldes det om store mengder ved avkjøringen til Ullerøy.

LES OGSÅ:

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Slevik-seier mot Gjelleråsen

    Slevik spilte i kveld andre kamp i kvartfinalen i innebandy på bortebane mot Gjelleråsen. Fredrikstad-laget vant 4-7, og har to seire i best av fem-serien.

  • Sparta tapte første semifinalekamp

    Lillehammer scoret 12 minutter og 23 sekunder ut i den fjerde perioden og vant med det den første semifinalekampen mot Sparta. Neste kamp spilles på Lillehammer på søndag.