NRK Meny
Normal

354 nye studenthybler tatt i bruk i Halden

Et helt nytt studentmiljø er skapt ved høgskolen i Halden. Torsdag var det snorklipp for et nytt hybelbygg.

Hybelbygg ved Høgskolen i Østfold

Det nye hybelbygget som ble tatt i bruk ved studieårets start i høst.

Foto: Bengt-Eigil Ruud / NRK

Når det andre byggetrinnet ved høgskolen nå er avsluttet, disponerer Studentsamskipnaden i Halden til sammen 354 flotte, nye hybler i umiddelbar nærhet til skolen. Det første byggetrinnet stod ferdig i fjor.

Høytidelig snorklipping

Torsdag var det offisiell åpning, men samtlige hybler var fylt opp av studenter fra studiestart. Det var statssekretær i undervisningsdepartementet, Birgitte Jordahl (H), som foretok den offisielle åpningen.

– Dette betyr veldig mye for studentene og for studentsamskipnaden. Nå blir det litt mer campus her, det har det ikke vært tidligere. Det vil øke det faglige miljøet, det er kort avstand til høgskolen og det man skulle trenge av eksempelvis bibliotektjenester eller lignende. Samtidig er det et sosialt miljø ved skolen, enten ved byggene, på studentkroa eller på selve høgskolen, sier styreleder i studentsamskipnaden i Østfold, Hege Rødsdalen.

Enda mer attraktivt

Det er i utgangspunktet attraktivt å studere i Østfold, og de nye hyblene nær til skolen i Halden har ikke gjort det mindre attraktivt.

– Dette sprer seg blant studentene. Nå blir det kanskje enda større konkurranse om studieplassene, mener Rødsdalen.

Hybelbygg ved Høgskolen i Østfold

Torsdag ble det nye hybelbygget åpnet, da statssekretær Birgitte Jordahl klippet over snoren.

Foto: Bengt-Eigil Ruud / NRK

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Slevik vant Europacupen

    Sleviks innebandyherrerer vant i kveld Europacupen. De slo det latviske laget Valmiera 8-5. Ryan Halldén ble kåret til Sleviks beste spiller i finalen. Slevik vant samme turnering for noen år siden. Det skriver f-b.no.

  • Etterlyser stjålet bil

    En bil ble stjålet fra et verksted i Skiptvet natt til i dag. Den stjålne bilen er en Mercedes E270, med kjennetegn CE97318. Noen nøkler til andre biler ble også tatt.