NRK Meny
Normal

354 nye studenthybler tatt i bruk i Halden

Et helt nytt studentmiljø er skapt ved høgskolen i Halden. Torsdag var det snorklipp for et nytt hybelbygg.

Hybelbygg ved Høgskolen i Østfold

Det nye hybelbygget som ble tatt i bruk ved studieårets start i høst.

Foto: Bengt-Eigil Ruud / NRK

Når det andre byggetrinnet ved høgskolen nå er avsluttet, disponerer Studentsamskipnaden i Halden til sammen 354 flotte, nye hybler i umiddelbar nærhet til skolen. Det første byggetrinnet stod ferdig i fjor.

Høytidelig snorklipping

Torsdag var det offisiell åpning, men samtlige hybler var fylt opp av studenter fra studiestart. Det var statssekretær i undervisningsdepartementet, Birgitte Jordahl (H), som foretok den offisielle åpningen.

– Dette betyr veldig mye for studentene og for studentsamskipnaden. Nå blir det litt mer campus her, det har det ikke vært tidligere. Det vil øke det faglige miljøet, det er kort avstand til høgskolen og det man skulle trenge av eksempelvis bibliotektjenester eller lignende. Samtidig er det et sosialt miljø ved skolen, enten ved byggene, på studentkroa eller på selve høgskolen, sier styreleder i studentsamskipnaden i Østfold, Hege Rødsdalen.

Enda mer attraktivt

Det er i utgangspunktet attraktivt å studere i Østfold, og de nye hyblene nær til skolen i Halden har ikke gjort det mindre attraktivt.

– Dette sprer seg blant studentene. Nå blir det kanskje enda større konkurranse om studieplassene, mener Rødsdalen.

Hybelbygg ved Høgskolen i Østfold

Torsdag ble det nye hybelbygget åpnet, da statssekretær Birgitte Jordahl klippet over snoren.

Foto: Bengt-Eigil Ruud / NRK

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se 22.55-nyhetene

    Bengt-Eigil Ruud gir deg nyhetene fra NRK Østfold klokken 22.55

  • Barnehagene gikk 12 mill i minus

    Barnehageetaten i Fredrikstad hadde i fjor et underskudd på 11,9 millioner kroner. Det melder Fredriksstad Blad. Avisen skriver at underskuddet kunne vært enda større, men etaten fikk tilført 5,4 millioner kroner fra andre virksomheter i seksjonen.