300 søkere fikk alt for kort svarfrist om skoleplass

Østfold fylkeskommune har sendt ut brev med feil svarfrist til 300 ungdommer som har søkt plass på videregående skole. I brevene står det at svarfristen er i dag.

Halden videregående skole, Porsnes

En del av søkerne til Halden videregående skole og de andre skolene i fylket har fått brev om inntak med feil svarfrist.

Foto: Rainer Prang / NRK

– Det var 300 brev som ved en feiltagelse ble sendt ut med både feil dato og tekst. Brevet ble ikke redigert før det ble sendt ut, og alt går jo automatisk i disse dager. Vi beklager på det sterkeste det som har skjedd, sier seksjonssjef Bjørn Magnus Johansen i Østfold fylkeskommune.

Merket «særskilt opptak»

Bjørn Magnus Johansen

Seksjonssjef Bjørn Magnus Johansen beklager det som har skjedd.

Foto: NRK

Brevene er merket «særskilt opptak» og det er feil svarfrist. Søkerne har fått oppgitt svardato 13. juli.

– De som har mottatt brevet kan se bort fra det og forholde seg til den informasjonen de har fått tidligere, sier Johansen.

Riktig svardato ved ordinært inntak er 23. juli, og de som har fått brev med svarfrist 13. juli kan derfor se bort fra denne, opplyser fylkeskommunen på sine nettsider.

De fleste fikk tekstmelding

Det er de søkerne inntakskontoret ikke har registrert noe mobilnummer til som har fått slike brev.

– De vi har registrert mobilnummer til sender vi tekstmelding til, opplyser Johansen. – I meldingen står det at de skal logge seg på vigo.no og svare.

Fylkeskommunen har gått ut med informasjon om feilen og tar imot telefoner fra dem som måtte ha spørsmål. Inntaksseksjonen ber om at ingen oppsøker kontoret på fylkeskommunen angående dette, det har de ikke kapasitet til.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Nå forsvinner Nyquistbyen

    Rivingen av Nyquistbyen i Moss startet i dag. Den nesten 150 år gamle bydelen må vike plassen for jernbaneutbyggingen i byen. Totalt skal 120 bygg rives.

    Riving Nyquistbyen, Moss
    Foto: Lotte Olsen Jessa / NRK
  • Anmeldt etter rattfyll

    Politiet i Moss har anmeldt en bilist for rattfyll og kjøring uten førerkort. Mannen i 30-årene ble stanset i 13:30-tiden.