NRK Meny

2,5 millioner til Inspiria

Inspiria science senter får 2,5 millioner kroner i ekstra tilskudd fra sine to største eiere, Sarpsborg kommune og Østfold fylkeskommune. Det ble klart da bystyret i Sarpsborg i går bevilget sin halvpart av beløpet. Samtidig fikk de ansvarlige ved Inspiria beskjed fra det politiske flertallet at de må jobbe for å bedre økonomien ved senteret.

Inspiria Science Center
Foto: Hermund Lybeck Kjernli / NRK

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Sykehuset tester nye kreftmedisiner

    Flere får kreft i Østfold enn ellers i landet. Derfor jobber sykehuset med å tilby pasienter mulighet til å være med i studier for å prøve ut nye, lovende medisiner, sier Andreas Stensvold, som er forsker og avdelingssjef ved kreftavdelingen på sykehuset.

  • Flytter passkontoret til Grålum

    Øst politidistrikt har vedtatt å flytte passkontoret fra Råde til Grålum i Sarpsborg. Dato for flytting er ennå ikke satt, og vil trolig først kunne skje i siste halvdel av 2018. Passkontoret skal flyttes for å få lokaler som er egnet til å utstede nye nasjonale ID-kort og plass nok til nytt saksbehandslingssystem for pass. Det forteller Heidi Vinsrud som er seksjonssjef for forvaltningseksjonen i Øst politiditsrikt.

    Passkontoret
    Foto: Britt Kristin Ese / NRK