NRK Meny
Normal

27-åring siktet for millionsvindel

En 27 år gammel mann er siktet for å ha svindlet til seg ca. 1,1 million kroner ved å ta opp lån og skaffe seg kredittkort i foreldrenes navn.

PENGER PENGER

Siktelsen omfatter bedragerier for samlet over 1,1 millioner kroner

Foto: Kallestad, Gorm / NTB scanpix

Mannen er stevnet til en enedommersak i Fredrikstad tingrett i slutten av november. Siktelsen mot mannen omfatter en rekke tilfeller av bedragerier.

En rekke lån og kredittkort

I løpet av halvannet års tid fra våren 2012 til i fjor høst skal mannen har tatt opp en rekke lån i foreldrenes navn. Han skal ha brukt foreldrenes identitetspapirer og bank-id og signert med deres navn. Lånene skal være i størrelse fra 10.000 og opp til 200.000 kroner.

I tillegg skal mannen ha skaffet seg en rekke kredittkort og mobilabonnement i foreldrenes navn. Han er også siktet for å ha handlet varer fra nettbutikker på samme måten.

Siktelsen omfatter også for tyveri fra faren. 27-åringen skal ha brukt farens bank-id og kodebrikke til å ta 68.000 kroner fra bankkontoen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Akershus Røde Kors bistår i søket

  Røde Kors Hjelpekorps fra både Østfold og Akershus er kalt ut for å bistå politiet i søket etter 7-åringen i Askim. Akershus Røde Kors Hjelpekorps melder at de er på vei med nærmere 30 mannskap.

  Leteaksjon etter gutt (7) i Askim
  Foto: Østfold Røde Kors
 • Har satt inn dykkere i søket

  Dykkere fra Fredrikstad brannvesen er satt inn i søket etter den savnede 7-åringen i Askim, skriver Smaalenenes Avis. Dykkerne gjennomsøker dammen i Folkeparken. Ifølge politiet gjennomføres søket for å utelukke at gutten har falt i vannet.

  Leteaksjon etter gutt (7) i Askim
  Foto: Freddie Larsen