NRK Meny
Normal

27-åring siktet for millionsvindel

En 27 år gammel mann er siktet for å ha svindlet til seg ca. 1,1 million kroner ved å ta opp lån og skaffe seg kredittkort i foreldrenes navn.

PENGER PENGER

Siktelsen omfatter bedragerier for samlet over 1,1 millioner kroner

Foto: Kallestad, Gorm / NTB scanpix

Mannen er stevnet til en enedommersak i Fredrikstad tingrett i slutten av november. Siktelsen mot mannen omfatter en rekke tilfeller av bedragerier.

En rekke lån og kredittkort

I løpet av halvannet års tid fra våren 2012 til i fjor høst skal mannen har tatt opp en rekke lån i foreldrenes navn. Han skal ha brukt foreldrenes identitetspapirer og bank-id og signert med deres navn. Lånene skal være i størrelse fra 10.000 og opp til 200.000 kroner.

I tillegg skal mannen ha skaffet seg en rekke kredittkort og mobilabonnement i foreldrenes navn. Han er også siktet for å ha handlet varer fra nettbutikker på samme måten.

Siktelsen omfatter også for tyveri fra faren. 27-åringen skal ha brukt farens bank-id og kodebrikke til å ta 68.000 kroner fra bankkontoen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Nytt slagord for Fredrikstad

    Bystyret i Fredrikstad har i kveld vedtatt at det nye mottoet, eller visjonen for byen, er "Fredrikstad - den lille verdensbyen". Dette erstatter deg gamle slagordet «Byen der det årnær sæ for alle – gjennom kunnskap, kultur og klima».

  • Kolliderte med flere

    En bilist i Moss fikk beslaglagt førerkortet etter først å ha kollidert med hengeren til en lastebil, deretter truffet et gjerde og to andre biler. Episoden skjedde ved Kransen i Moss. Det er ikke mistanke om høy fart, men manglende fokus, skriver politiet på Twitter.