NRK Meny
Normal

26-åring anker drapsdom

Mannen som ble dømt for Trøsken-drapet anker dommen.

Trøsken

Forsvarer Vegard Aaløkken opplyser at hans klient anker drapsdommen.

Foto: Remi Drageset / NRK

En 26 år gammel mann ble i forrige uke dømt til fengsel i 15 år for drapet på en 30 år gammel mann i Sarpsborg i mai i fjor.

I dag skriver Sarpsborg Arbeiderblad at 26-åringen anker dommen.

– Min klient er svært skuffet over utfallet. Han har imidlertid merket seg at den ene dommeren mente at man ikke kunne se bort fra at hendelsen startet med at den fornærmede angrep den domfelte, sier advokat Vegard Aaløkken til Sarpsborg Arbeiderblad.

26-åringen er dømt for å ha drept mannen under særdeles skjerpende omstendigheter. I slutten av juni fjor erkjente han at det var han som drepte 30-åringen, men han hevdet at han drepte i selvforsvar.

– Min klient har bestemt seg for å anke dommen. Det vil bli inngitt en fullstendig anke, slik at hele saken skal behandles på nytt, sier Aaløkken til SA.no.

20-åringen som er dømt for å hjelpe den drapsdømte 26-åringen med å fjerne liket anker også, ifølge avisen.

LES OGSÅ:

Hevdet at han ble angrepet

30 år gamle Arshad Tofiq Mohammed Taher ble drept i en boligkonteiner i Østre bydel i Sarpsborg 22. mai i fjor. Taher ble påført et trettitalls knivstikk.

Offeret ble funnet i en sideelv til Glomma, ved Trøskenbrua i Sarpsborg, i begynnelsen av juni i fjor.

Rettssaken mot de to tiltalte begynte i Sarpsborg tingrett mandag 25. august. 26-åringen hevdet i retten at han selv var blitt angrepet før han drepte Taher.

Etter drapet ble offeret pakket inn i søppelsekker og en bag og transportert til Trøskenbrua av den 20 år gamle medtiltalte. Ved Trøskenbrua ble drapsofferet kastet i elven, der han ble funnet av forbipasserende et par ukers tid senere.

LES OGSÅ:

Dissens om straffens lengde

I retten ba statsadvokat Ingrid Vormeland Salte ned påstand om fengsel i 15 år for 26-åringen.

Hun la ned påstand om fengsel i et år for den medtiltalte 20-åringen.

Sarpsborg tingrett fant 26-åringen skyldig i forsettlig drap under særdeles skjerpende omstendigheter, men tingretten var delt i dette spørsmålet.

Rettens flertall, bestående av rettens formann sorenskriver Thor Linde og en av meddommerne, mente det var klart at tiltalte måtte domfelles for forsettelig drap.

Den andre meddommeren mente at 26-åringen handlet i nødverge i en tidlig fase og ville fastsette straffen til fengsel i 13 år.

26-åringen er dømt til å betale 40.000 kroner i erstatning og 200.000 kroner i oppreisning til familien til drapsofferet. Han har sittet varetektsfengslet siden juni i fjor, og vel 450 dager kommer tilfradrag i straffen.

20-åringen har vært varetektsfengslet i drøy to måneder, og dette kommer til fradag i hans straff.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: