250 vogntog fikk kjøreforbud

En storkontroll av vogntog langs grenseovergangene denne uken har avslørt flere dårlig skodde tunge kjøretøy.

nesten blankslitte dekk

Storkontrollen hadde særlig fokus på dekk og kjetting på de store kjøretøyene. På dette bildet ser du hjulene til et vogntog som er nesten helt blankslitte.

Foto: Statens vegvesen

Kontrollene har blant annet vært gjennomført på Svinesund og i Ørje, skriver Statens vegvesen i en pressemelding.

dårlig sikret last

Et nederlandsk vogntog hadde dårlig sikret last. Sjåføren mistet førerkortet i tre måneder og fikk en bot på 8000 kroner.

Foto: Statens vegvesen

– Vi har hatt fokus på dekk og kjetting under disse kontrollene, sier Geir Mjøsund i Statens vegvesen.

Fjernet verstinger

Han mener at den generelle tilstanden på dekk og kjettinger har vært god.

– Vi har fått luket ut en del som ikke har noe på vegen å gjøre.

Rundt 1100 vogntog er kontrollert på de ulike grenseovergangene. 250 av disse fikk kjøreforbud for ulike forhold. Blant de mer ekstreme tilfellene var et nederlandsk vogntog som ikke hadde god nok sikring av lasten.

– Han ble meldt til politiet og mista førerkortet i tre måneder i tillegg til at han fikk et forelegg på 8000 kroner, sier Mjøsund.

En sjåfør som kom over grensen på Ørje er mistenkt for å ha kjørt med falskt førerkort. På grensekontrollen ved Magnormoen i Hedmark stoppet man blant annet en sjåfør som hadde brutt hviletidsbestemmelsene. Han hadde ikke tatt ukehvilen sin på hele 31 dager.

sprekk bremseskive

Lastebil stoppet på Svinesund med sprekk i bremseskive.

Foto: Statens vegvesen

Kunne miste styringen

På Svinesund ble det stoppet to vogntog der kontakten mellom ratt og hjul var i ferd med å forsvinne, opplyser Statens vegvesen.

– De oppdaget at styrestagene var i ferd med å falle av. Dersom det hadde skjedd, ville vogntogene ikke vært mulig å styre. Det sier seg selv at disse ikke hadde noe på vegen å gjøre. Vi er godt fornøyd med å få slike farlige kjøretøy bort fra trafikken, avslutter Mjøsund.

Den store kontrollaksjonen denne uken startet tirsdag ettermiddag og varte frem til fredag ettermiddag. Rundt 40 kontrollører har jobbet på skift på de tre grensestasjonene Magnormoen, Ørje og Svinesund.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Grace Bullen til finalen i u23-VM

    Bryteren Grace Bullen fra Fredrikstad er klar for finalen i u23-VM. Hun vant 8-2 over japanske Kumano i semifinalen onsdag ettermiddag. Bullen kontrollerte kampen og ledet på det meste 8-0. Hun bryter finalen torsdag mot en kinesisk jente.

  • Advarer i Trollhättan

    Den svenske kommunen Trollhättan har gått ut med en advarsel om en person som går omkring i byen med en utkledning lik den drapsmannen Anton Lundin Petterson hadde under skoleangrepet i 2015. Fire personer døde som følge av angrepet, inkludert gjerningsmannen.