NRK Meny
Normal

24-åring voldtok eks-samboeren

14 dager etter at forholdet tok slutt kom mannen tilbake for å hente dyne og pute.

Artikkelen er flere år gammel.

Kvinnen, og deres to barn, hadde akkurat flyttet tilbake til deres felles bolig i Våler i Østfold. Mannen, som da var 24 år, hadde flyttet ut.

Dagen da kvinnen flyttet inn, kom ekskjæresten tilbake til huset flere ganger for å hente blant annet dyne og pute.

Etter at hun hadde fått forsikring om at eks-kjæresten ikke skulle komme tilbake mer, gikk hun og la seg.

LES OGSÅ:

Truet kvinnen med kniv

Kvinnen våknet senere av at mannen satt seg på henne og sa at han skulle ha henne. Kvinnen protesterte og forsøkte å dytte ham vekk. Mannen svarte med å ta av henne natt-tøyet. Han tok også frem en kniv.

Etter at mannen hadde fullbyrdet voldtekten klarte kvinnen å rømme. Hun løp til sin søster som bodde like i nærheten og der fikk de ringt politiet.

Politiet pågrep mannen dagen etter og han satt varetektsfengslet i 35 dager.

LES OGSÅ:

Må sitte tre år i fengsel

Mannen nektet i retten for at han hadde gjennomført samleie med kvinnen. Han forklarte at han kom til boligen for å sjekke om det var andre menn i bildet.

Mens kvinnen sov hadde han gått gjennom mobiltelefonen hennes og da skal han ha oppdaget at hun hadde fått seg en annen.

I retten forklarte han at det var grunnen til at han hadde han gått inn på soverommet og vekket kvinnen.

Moss tingrett mente derimot at kvinnens forklaring var den troverdige og dømte mannen til tre år i fengsel. Han må også betale kvinnen 100.000 kroner i oppreisning samt 3.000 kroner i saksomkostninger.

LES OGSÅ:

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Flest trafikkdrept på sommerføre

    71 prosent av trafikkulykkene med drepte og hardt skadde i Østfold de siste fem årene har skjedd på sommerføre. Det viser en gjennomgang Statens vegvesen, Region øst har gjort. I Østfold ble 259 personer drept eller hardt skadd i ulykker på vegene fra 2012 til og med 2016. 186 av ofrene var involvert i trafikkulykker i perioden april-oktober, mot 73 personer i vinterhalvåret. Av disse ble henholdsvis 21 drept på sommerføre, mens 12 ble drept på vinterføre.