NRK Meny
Normal

23-åring siktet for ildspåsettelse

Den 23 år gamle kvinnen, som var en av de to savnede etter boligbrannen i Skjeberg, har meldt seg for politiet og fremstilles for varetektsfengsling i dag.

Brann i Skjeberg
Foto: Hanne Fjeldstad / NRK

Ifølge Tore Abrahamsen, etterforskningsleder ved Sarpsborg politistasjon, er kvinnen siktet for ildpåsettelse.

- Meldte seg selv

Søndag kveld fikk politiet melding om en boligbrann i Skjeberg ved 23-tiden søndag. Boligen brant ned til grunnen og to kvinner ble meldt savnet.

Politiet har hele tiden hatt grunn til å tro at kvinnene forlot boligen før den voldsomme brannen, men har ikke kommet i kontakt med den ene kvinnen før tirsdag kveld.

Brann i Skjeberg
Foto: Hanne Fjeldstad / NRK

- 23-åringen meldte seg for politiet i København etter å ha sett på tekst-tv. Hun bekrefter at hun har vært i boligen og at hun har noe med brannen å gjøre, opplyser Tore Abrahamsen til NRK.

Utlevert

Kvinnen er begjært utlevert til Norge.

- Hun vil bli fremstilt for varetektsfengsling i dag, siktet for ildpåsettelse, bekrefter Abrahamsen.

Politiet vet foreløpig ikke hvor den andre savnede kvinnen befinner seg, men også hun er etterlyst som mistenkt for medvirkning til ildspåsettelse.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Har solgt mange billetter

    Fra midnatt og frem til klokken ti var det solgt 2100 billetter til Sarpsborg 08s kamp mot israelske Maccabi Tel Aviv som spilles torsdag neste uke. Ifølge salgssjef for privatmarkedet i 08, Alexander Klaussen, er dette langt flere solgte billetter en normalt.

  • Skogsvei fylt opp igjen

    En grunneier i Onsøy i Fredrikstad har nok en gang fått pålegg om å rygge en turvei i et populært naturområde som er fylt opp med kvist og trær, skriver Fredriksstad Blad. Forrige gang det skjedde, ryddet grunneieren opp før han ble ilagt dagbøter. Det er et brudd på Friluftsloven å hindre ferdsel på turveien.