NRK Meny
Normal

23-åring siktet for ildspåsettelse

Den 23 år gamle kvinnen, som var en av de to savnede etter boligbrannen i Skjeberg, har meldt seg for politiet og fremstilles for varetektsfengsling i dag.

Brann i Skjeberg
Foto: Hanne Fjeldstad / NRK

Ifølge Tore Abrahamsen, etterforskningsleder ved Sarpsborg politistasjon, er kvinnen siktet for ildpåsettelse.

- Meldte seg selv

Søndag kveld fikk politiet melding om en boligbrann i Skjeberg ved 23-tiden søndag. Boligen brant ned til grunnen og to kvinner ble meldt savnet.

Politiet har hele tiden hatt grunn til å tro at kvinnene forlot boligen før den voldsomme brannen, men har ikke kommet i kontakt med den ene kvinnen før tirsdag kveld.

Brann i Skjeberg
Foto: Hanne Fjeldstad / NRK

- 23-åringen meldte seg for politiet i København etter å ha sett på tekst-tv. Hun bekrefter at hun har vært i boligen og at hun har noe med brannen å gjøre, opplyser Tore Abrahamsen til NRK.

Utlevert

Kvinnen er begjært utlevert til Norge.

- Hun vil bli fremstilt for varetektsfengsling i dag, siktet for ildpåsettelse, bekrefter Abrahamsen.

Politiet vet foreløpig ikke hvor den andre savnede kvinnen befinner seg, men også hun er etterlyst som mistenkt for medvirkning til ildspåsettelse.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • – Trist for demokratiet

    Stortingsrepresentant Ulf Leirstein i Frp mener at Sylvi Listhaug er utsatt for en heksejakt som mangler historisk sidestykke. Han tror likevel at Listhaug ved å trekke seg vil styrke regjeringssamarbeidet. Hun påtar seg mer ansvar enn det hun har, mener Leirstein.

    Ulf Leirstein
    Foto: Stian Pedersen / NRK
  • Bil i brann

    Rakkestad brannvesen melder at de er på vei til en brann i en bil på Haldenveien i Degernes.