– Dette er folkets hyllest til laget

Nærmere 200 av Sarpsborg 08s supportere møtte fredag opp på trening (!) for å vise sin støtte til den nedrykkstruede klubben.

Jonas Groth

Sarpsborg-supporter, Jonas Groth var en av initiativtakerne til stuntet, men fikk ikke vært på stadion selv.

Foto: Kathrine Brønn/NRK

Treningen var lagets nest siste før mandagens hjemmekamp mot Rosenborg. Alle klubbens spillere var til stede på treninga, som bestod av terping på kamplignende situasjoner.

Midt i treninga ble spillerne beordret i garderoben av trener, Roar Johansen. Og mens spillerne fikk 10 minutter med taktikkprat bak lukkede dører, fylte hovedtribunen på Sarpsborg stadion seg opp med hundrevis av supportere kledd i blåhvitt.

– Poenget med dette var å få så mange som mulig til å stille opp med drakt, flagg og sanger, og vise at vi støtter laget uansett. Dette er folkets hyllest til det laget som vi er så glade i, sier en av initiativtakerne, Jonas Groth.

Klubben positivt innstilt

Det hele var arrangert av Nils-Bjørnar Nilsen, Jonas Groth og Tom Arild Olsen, i samarbeid med markedssjef i klubben, Tommy Widlund og trenerne, Roar Johansen og Joakim Klæboe.

– Jeg gikk inn på kontoret til Tommy Widlund for å høre om det i det hele tatt var mulig å gjennomføre dette på en av treningene, og responsen hans var, «kjør på, dette er det beste jeg har hørt!», sier Groth.

Les også:

Stuntet ble holdt hemmelig for spillerne.

– Så lenge vi er samkjørte med de som har tatt initiativet til dette, og vet at det ikke påvirker treningen, så er dette bare en morsom gest, sier assistenttrener Joakim Klæboe.

– Det passet bra i dag, fordi vi har en trening som er basert på kampsituasjoner. At supporterne stiller opp med drakter, flagg og sanger gjør at spillsekvensen kommer til å ligne mer på en ekte kamp. I tillegg er det en perfekt dag med fint vær, så dette er bare positivt, legger han til.

«Fossefallet» stilte opp med bannere og flagg, og bidro til god stemning på tribunen med kamprop som «er det alltid så stille over der» til en bortetribune fullstendig blottet for mennesker.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Joakim Klæboe (t.v) og Roar Johansen

Joakim Klæboe (t.v) og Roar Johansen hjalp supporterne med å utføre stuntet. Her fra Sarpsborg 08 sin hjemmekamp mot Stabæk tidligere i år.

Foto: Olsen, Linn Cathrin / SCANPIX

– Helt forbaska krise

Jonas Groth fikk selv ikke vært til stede da supporterne inntok Sarpsborg stadion. Han er nemlig musiker og hadde spillejobb i Tønsberg.

– Jeg syntes egentlig at det var helt forbaska krise, men den jobben har vært booka i 4 måneder, så det er lite jeg fikk gjort med det, sier han.

Les også:

Sarpsborg 08 ligger for tiden helt nederst på tabellen i eliteserien, men motet har ikke forsvunnet fra byen av den grunn. Men skulle klubben rykke ned, så har Groth noen ønsker.

– Vi ligger jo tross alt over førsteplassen i 1. divisjon, vi må bare se positivt på det. Men hvis vi skulle rykke ned, så er det store ønsket at Fredrikstad også gjør det, men bare fordi jeg mener at vi trenger de gode lokaloppgjørene.

– Skrekkscenarioet er Fredrikstad i eliteserien, Sarpsborg i 1. divisjon, Kvik Halden i 2. divisjon og Moss i 3. divisjon. Tenk så dørgende kjedelig det hadde vært for fotballen i Østfold.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • 8,2 mill fra Østfold – foreløpig

    Mens opptellingen forstatt pågår er det meldt om 8,2 millioner kroner fra Østfold. Det gir en 15. plass av 18 fylker i Norge. Rømskog er best per innbygger med 90,55 kroner, Halden i bunn med 17,14.

  • Se opp for militære kjøretøy mandag

    Flere hundre militære kjøretøyer skal kjøre nordover på E6 fra Fredrikstad og Rygge mandag ettermiddag. Statens Vegvesen ber trafikanter om å være ekstra oppmerksomme på disse.

    Forsvarets store og lange kjøretøy
    Foto: Torgeir Haugaard / Forsvaret