NRK Meny
Normal

20.600 biler i døgnet = raskere nedbetalt bru

7,6 millioner biler passerte bruene på Svinesund i 2014. Økningen siden i fjor er på drøyt 121.000 biler, eller 1,6 prosent. Det betyr raskere nedbetaling.

Vindvarsel ved ny Svinesunds bru

Det skulle ta 20 år å betale ned den nye Svinesundsbrua, som åpnet for ti år siden. Med tallene som ble presentert i går, forventer selskapet at gjelda er nedbetalt i 2021.

Foto: Rainer Prang / NRK

Det ga driftsselskapet Svinesundsforbindelsen AS et driftsresultat på 155 millioner kroner. Det viser tall som ble lagt fram på selskapets generalforsamling torsdag kveld.

Økningen betyr at den nye Svinesundsbrua kan være nedbetalt i 2021, skriver driftsselskapet i en pressemelding. Det er i så fall fire år tidligere enn i den opprinnelige nedbetalingsplanen.

– Det er en nøktern prognose at vi da skal være ferdig, sier styreleder Arne Øren i Svinesundsforbindelsen AS.

Selskapets gjeld er nå på 585 millioner kroner. Bommene dro inn 185 millioner kroner i fjor, og driften kostet 30 millioner.

Bompassering skal fra høsten bare skje på norsk side, og den blir helautomatisk.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • – Kidnappet jente tilbake på Kypros

    Den fire år gamle jenta som i april ble bortført av faren sin på Kypros er gjenforent med moren, melder VG. Faren hevder at det var moren som kidnappet barnet fra ham i Norge i 2015, men Oslo tingrett har slått at far pliktet å levere datteren tilbake.

  • Mistet lappen etter sladding

    En 18 år gammel bilist er fratatt førerkortet etter at han sladdet på våt asfalt på Lisleby i Fredrikstad. Sladdingen førte til at mannen kjørte ut av veien. Han er også anmeldt for uaktsom kjøring, skriver politiet på Twitter.