NRK Meny
Normal

20 timer på fly for å tape

Gretha Thuen dro fra Cape Town i Sør-Afrika, for å være med på gårsdagens nominasjonsmøte i Fredrikstad Høyre. Etter å ha tapt kampen om førsteplass på Høyres liste i Fredrikstad, blir det en ny, titimers flytur tilbake til jobben.

Gretha Thuen

Er man med må man stille opp, syns Gretha Thuen.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Når jeg sier ja til en ting, så må jeg jo møte opp. Tross alt var det en del som stemte på meg, og de fortjente jo at jeg var såpass interessert at jeg møtte opp, forklarer Thuen om hvorfor hun tok svippturen fra de sørlige deler av det afrikanske kontinentet.

Thuen er bosatt i Fredrikstad, men jobber midlertidig i Cape Town. Og den tredje maraton-turen med fly kommer i neste uke, når jobben i Sør-Afrika er ferdig.

– Nå får jeg vel egen klimakvote, flirer Thuen.

Lave skuldre

Thuen ble ikke innstilt som ordførerkandidat, og hun havnet også langt nede på lokalpartiets liste foran neste kommunevalg. Partiveteran Peter Kuran er Fredrikstad Høyres toppkandidat og ønskede ordfører i neste fireårsperiode.

– Jeg er kanskje skuffet, men har helt lave skuldre, sier Thuen.

Hun har vært ordfører i Våler i 12 år, og ble innkalt til møte med nominasjonskomiteen for Fredrikstad Høyre. Det var først der overraskelsen kom.

– Etter hvert så kom spørsmålet "Vil du stå på førsteplassen?" Da ble jeg veldig overrasket, og også veldig stolt. Jeg tenkte at det nå kunne være veldig morsomt å gjøre en innsats for Fredrikstad. Jeg bor her, og syns det er en flott by med mange muligheter. Det hadde vært en utfordring jeg hadde tatt.

Aldri si aldri

– Tar du den utfordringen om fire år?

– Det tror jeg er veldig hypotetisk, hehe. Vi får ta en ting om gangen.

– Men du vil stå på lista?

– Jeg er innstilt på å gjøre den jobben partiet eventuelt skulle trenge meg til. Nå har nominasjonsmøtet talt. Slik er saken. Nå er det bare å brette opp armene, og ønske Petter Kuran lykke til i valgkampen.


SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Østfoldbanen er stengt

    NSB melder at Østfoldbanen er stengt for togtrafikk mellom Rygge og Moss på grunn av problemer med strømtilførselen. Det blir satt opp busser og taxier for de reisende.

    Østfoldbanen stengt
    Foto: Odd Skjerdal/NRK
  • Halden-kvinne løslatt

    Halden-kvinnen som i vinter møtte opp hos politiet og tilsto et drap, er nå løslatt. Politiet ba i dag om fire nye uker med varetektsfengsling av Halden-kvinnen. De begrunnet fengslingen med hensyn til allmennheten. Men retten var ikke enig, og valgte å løslate kvinnen.