NRK Meny
Normal

I denne to-seteren satt det 12 personer

Ti personer for mye i bilen og en overlast på 640 kilo gjorde sitt til at en bilfører mistet lappen i dag.

12 i bil

Føreren av denne bilen måtte i dag levere fra seg førerkortet etter at han hadde 10 passasjerer for mye.

Foto: Utrykningspolitiet

Mens Utrykningspolitiet gjennomførte avstandsmåling på E6 ved Eidet-tunnelen i Østfold, fikk de melding om en rumensk bil som så ut til å være for tungt lastet.

Da bilen passerte kontrollposten lå den i venstrefeltet på motorveien og kjørte forbi flere biler.

LES OGSÅ:

Lenge mellom hver gang

– Vi hadde en videobil som fulgte etter og fikk dokumentert det hele. Da vi stoppet bilen som var registrert for to personer, krabbet det ut 12 stykker, forteller UP-sjef for Follo og Østfold, Stein-Olaf Røberg.

– Det betyr at det satt ti personer usikret bak i bilen. Samtlige fikk beltegebyrer. Føreren fikk ikke kjøre videre, forteller Røberg.

– Er det ofte dere stopper en 2-seter med 12 personer i?

– Jeg tror det er lenge mellom hver gang. Det har jo skjedd ved russefeiringer at vi tar mange i biler, men her er det da en fullastet bil på E6 totalt uten kjøreegenskaper. Det er umulig å svinge eller bremse. Vi vet at det fort blir alvorlig for dem som er inni bilen ved en ulykke. Dette kan også gå ille for andre som eventuelt blir innblandet i en ulykke, sier Røberg.

LES OGSÅ:

Tok flere yrkessjåfører

I tillegg til en overlastet og overbefolket kassebil stanset UP flere yrkessjåfører som måtte gi fra seg førerkortene i dag. Årsaken var for kort avstand til bilene foran.

– På tre minutter tok vi tre førere. Dette er tydeligvis en utfordring, sier Røberg.

Totalt seks tungtransportsjåfører mistet førerkortet på E6 i dag. I går mistet tre førere lappen.

– Vi kunne stått hver dag, men da hadde vi ikke fått tid til å gjøre noe annet. Vi må satse på å forebygge og fortelle disse førerne hvor ille det er.

Politiet kan beslaglegge førerkortet dersom avstanden til kjøretøyet foran er mindre enn ett sekund. Dagens verste hadde en avstand på 0,52 sekund.

– Dette gjør de jo for å spare drivstoff, men hadde de tenkt seg om, så hadde de ikke turt å ligge så nærme, sier Røberg.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: