NRK Meny
Normal

19-åring storspilte for FFK

Unggutten Erik Mellevold Bråthen kom inn ved pause, og storspilte som erstatter for Rami Shaaban.
NRK fulgte Aafk-FFK minutt for minutt!

Keeper-veteran Rami Shaaban måtte kaste inn hånkledet ved pause etter å ha fått seg en smell i hodet. Inn kom Erik Mellevold Bråthen til sin eliteseriedebut.

HØR: Fotballrunden direkte i P1!
VIDEO: Se scoringene fra FFK-Lyn
SE: West sikret FFK-seier
LES OGSÅ: Legendarisk fotballkommentar
LES OGSÅ: Unike fotballminner

Vil spille fast

Bråthens første inngripen var en kanonredning på frisparket fra Aalesunds Dag Roar Ørsal. Selv var han svært fornøyd med egne prestasjoner i debuten.

- Det var veldig artig å komme inn sånn. Og jeg føler det gikk ganske bra også, smiler unggutten overfor NRK etter kampslutt.

Men 19-åringen er ikke fornøyd med å være superinnbytter - til tross for at førstevalget heter Rami Shaaban.

- Rami er suveren på alle områder, men målet er selvfølgelig å spille meg til fast plass i eliteserien - jeg har jo mange år på meg, sier han.

- Stor framtid

FFK-trener Anders Grönhagen var svært fornøyd med sin unge innbytter.

- Han gjorde en strålende innsats, og hadde en kjemperedning i starten av andreomgangen. I tillegg viste han ro og var god i feltet, skryter han, før han legger til:

- Erik har en stor fremtid som keeper, og jeg tror dette var et aldri så lite kick for han.

Fornøyd FFK-trener

 

 

Bare ett minutt var spilt av den andre omgangen da Tarik Elyounoussi fikk "kranglet" ballen i mål etter mye klabb og babb i Aalesund-forsvaret. Dermed stod det 3-3 i målprotokollen - som også ble sluttresultatet. 

Grönhagen var fornøyd etter ett poeng på kunstgresset i Aalesund.

- Alt i alt er jeg godt fornøyd med at vi fikk med oss poeng herfra. Vi spilte en fin andreomgang, og 3-3 var et greit resultat til slutt. Men vi var dårlig organisert i forsvar de første 45 minuttene, det var jo rene Hawai-fotballen utpå der, sier han.

Og det er ikke vanskelig å skjønne hva FFK-treneren mener. I første omgang rant målene inn - både for hjemme- og bortelaget.  

Bjørkøy åpnet målkontoen

Det var FFK som åpnet ballet på Color Line Stadion. Etter 17 minutter slår Raymond Kvisvik til Bjørkøy på høyresiden. Bjørkøy møter ballen i stor fart og smeller ballen i lengste hjørne.

Men gleden skulle ikke vare lenge for laget fra Plankebyen. Fem minutter senere legger Hans Erik Ramberg ned Dag Roar Ørsal i straffefeltet. Ørsal tar selv straffen, som går kontant inn i venstre hjørne. 

Men Aalesund ga seg ikke der. Etter 25 minutter drar hjemmelagets Joakim Austnes seg fint forbi Czwartek og legger inn til Thor Hogne Aarøy som header ballen via Kihlberg og i mål - 2-1 til de oransjekledte sunnmøringene.

Ørsal med kveldens perle

Målkvoten var derimot ikke brukt opp riktig ennå. To minutter etter Aalesunds ledermål får Fredrikstad straffe etter at Ismael Beko Fofana blir tatt i feltet. 

John Anders Bjørkøy gjør ingen feil, og setter ballen i mål bak en sjanseløs Adin Brown i Aalesund-målet.

Seks minutter før pause kommer dagens perle. Dag Roar Ørsal fyrer av fra 30 meter. Ballen går i en lekker bue over Shaaban og inn i lengste kryss.

Like etter pause setter altså Tarik Elyounoussi inn kveldens siste scoring som gjør at lagene tar med seg hvert sitt poeng fra kunstgresset i Aalesund.

Aalesunds lag:

Brown - Kibebe, Skiri, Alexandersson, Holm - Ørsal, Kihlberg, Fjørtoft - Aarøy, Olsen, Austnes.

Benken: Lie, Nylund, Fredriksen, Selimovic, Pedersen og Parr.

FFKs lag:

Shaaban - Czwartek, Gerrbrand, Martinsen, Prytz, Elyounoussi, Bjørkøy, Ramberg, Kvisvik - Fofana, Hoås

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Rittet stoppet på grunn av seilbåt

    Hele sykkelrittet Ladies Tour of Norway ble stoppet av bruåpning i Fredrikstad. Et brudd med fire syklister lå 21 sekunder foran hovedfeltet da brua ble stengt for å slippe igjennom en seilbåt. – De skal ha fått beskjed om dette, sånn jeg forstår det er det utenfor vårt ansvarsområde så lenge vi har gitt beskjed, sier teknisk rittleder Sondre Sørtveit til HA.

  • Klager på nei til felling av ulv

    Østfold Bondelag klager til Miljødirektoratet på fylkesmannens nei til skadefelling av en ulv. I klagen trekker de fram at 11 sauer ble tatt på innmarksbeite i Halden i jul og tidlig i august kom en ulv seg innenfor rovviltgjerder i Rakkestad og tok en sau. Fylkesleder i Østfold bondelag, Svend Arild Uvaag mener ulven må felles for å forebygge at flere husdyr blir tatt

    Ulv tok sau i Halden
    Foto: Lotte Olsen/NRK