NRK Meny
Normal

19-åring dømt for å kjøre forbi politibil i 130 km/t

Den ferske motorsyklisten kjørte forbi politiet i langt over tillatt hastighet.

Sarpsborg tingrett

Den 19 år gamle gutten er dømt til 30 dagers fengsel i Sarpsborg tingrett.

Foto: Rainer Prang / NRK

Den 19 år gamle gutten fra Østfold har tilstått, og saken gikk derfor som en tilståelsesdom i Sarpsborg tingrett.

Det var i juli at den unge føreren var ute og kjørte på motorsykkelen sin. Ifølge dommen kjørte 19-åringen forbi en bil da han kom til en lang strekning. Bilen viste seg å være en politibil som brukte en gjennomsnittsfartsmåler til å måle hastigheten hans.

Resultatet ble at han kjørte i 130 kilometer i timen, mens den tillatte farten på stedet er 70 kilometer i timen.

Gutten forklarte i retten at han nettopp hadde fått lappen og var ikke klar over at han kjørte så fort. Han la ikke merke til at bilen kom bak han med blålys før en stund etter forbikjøringen.

Han er også tidligere dømt for å ha brutt vegtrafikkloven. Påtalemyndigheten foreslo en fellesstraff med den betingede dommen gutten ble dømt til i 2012.

Forsvareren hans ba om at han skulle anses på mildest mulig måte. Retten mente derimot at hensynet til trafikksikkerheten veier tungt, og dømmer 19-åringen til ubetinget fengsel i 30 dager. Han mister også føreretten i 18 måneder.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • To anmeldt for promillekjøring

    En kvinnelig bilfører ble lørdag kveld anmeldt for promillekjøring etter at politiet stoppet henne i Vestbygda i Onsøy i Fredrikstad. Blåseprøven viste 1,2 i promille, og kvinnen ble derfor anmeldt for promillekjøring. Hun ble også fratatt førerkortet. Ved 3-tiden natt til søndag ble en mann i 40-årene tatt for promillekjøring på Kråkerøyveien i Fredrikstad. Det ble tatt blodprøve, og mannens førerkort ble tatt i beslag, opplyser politiet på Twitter.