NRK Meny
Normal

188 klagebrev om dårlig vei

– Dette er et utviklingsområde i Aremark og da må vi ha en veistandard som holder mål, mener campingplasseier Håkon Tolsby.

Rikelig med hull i veibanene på fylkesvei 863

Fylkesvei 863 går fra Aremark kirke og østover i kommunen.

Foto: privat

Han sitter i aksjonsgruppen som krever at fylkesvei 863 i Aremark får asfaltdekke.

– Dette er ikke en vei som er laget for moderne biler, dette er en bygdesti som er blitt gruset opp.

Tolsby forteller at for noen år siden ble bussen sittende fast i veibanen. Det samme skal ha skjedd med tømmerbiler og med melkebilen.

Den 7 kilometer lange grusveien har svært dårlige grøfter, dårlig bæreevne, det er stort sett leire i grunnen og i partier kommer fjell opp i vegbanen. Det går fram av en saksutredning til samferdselsutvalget i Østfold fylkeskommune.

Turister og tungtrafikk

– På denne veien transporteres det ut 30 000 kubikkmeter tømmer hvert år. Og campingplassen har 20 000 gjestedøgn.

Stora Lee camping i Aremark

For å komme til Stora Lee camping i Aremark må man kjøre på fylkesvei 863.

Foto: privat

Vi får tilbakemelding på at stedet er fint, men veien elendig, sier en oppgitt Tolsby.

Han vil ha ny måling for å kontrollere om fylkeskommunes trafikktall som viser et gjennomsnitt på 200 kjøretøy i døgnet, er riktig.

Uansett mener aksjonsgruppa at veien bør få asfaltdekke innen 2019.

Tilbyr gratis grunn

Statens vegvesen har beregnet at det vil koste 45- 50 millioner kroner å gjøre klar veien for asfaltering. Grunneierne langs veien i Aremark tilbyr at fylkeskommunen skal få grunnen gratis hvis de får asfaltvei.

– Videre vil vi være behjelpelig å deponere dårlige masser og finne områder så en kan knuse fjell for å slippe og transportere masser til ny vei.

I år foreslår leder i samferdselskomiteen i Østfold, Olav Moe, at de skal få halvparten av potten som er satt av til opprusting av de 194 kilometerne med grusvei av Østfold fylkeskommune.

Tolsby ler når han hører at det betyr 2 millioner kroner, men så blir stemmen alvorlig.

– Jeg tror en skal oppleve hvordan det er å bo og drive næring ved en vei som er så dårlig.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Vil ha forbud mot gummigranulat

    SV vil ha forbud mot å bruke gummigranulat på kunstgressbaner innen 2023. Det skriver Smaalenenes Avis. Stortingsrepresentant fra Østfold SV, Freddy Øvstegård, sier til avisa at det er helt krise at tonnevis med plast ødelegger miljøet og renner ut i hav og drikkevannskildene.

    Granulat i hand
    Foto: Ingrid Telset Heltne / NRK
  • Advarsler til russen

    Politiet melder om nok en natt med mye støy fra russen. 10 russ fikk advarsel på grunn av for høy musikk, 3 ble bortvist og én buss fortsatte å støye, slik at politiet måtte ta med seg en viktig kabel til anlegget. Nå er det ikke mulig å spille musikk fra russebussen, skriver politiet på Twitter.