NRK Meny
Normal

18-åring øvelseskjørte før dødskrasj

Føreren av personbilen som krasjet med en buss i romjulen, øvelseskjørte. En åtte år gammel jente døde i ulykken.

Trafikkulykke i Marker

Bussen ble stående i grøfta, mens personbilen havnet utenfor veien etter ulykken.

Foto: Freddie Larsen

Jenta ble fraktet til sykehus med livstruende skader og døde fredag, etter at bilen hun var passasjer i kolliderte med en buss i Marker i Østfold.

Også en 18-åring og hans far, en 46 år gammel mann, satt i personbilen som var involvert i ulykken.

– Det var 18-åringen som satt bak rattet og han øvelseskjørte, sier lensmann i Marker, Kay Lund-Pettersen til NRK.

Føreren fortsatt innlagt på sykehus

Ifølge Smaalenenes Avis, som først skrev om saken, er 18-åringen fortsatt innlagt på Ullevål sykehus, men er utenfor livsfare.

– Vi holder på å etterforske saken og har ikke avhørt føreren og faren enda. Vi gjør tekniske undersøkelser på bilen og avhører vitner, sier Lund-Pettersen.

Det var snø og vanskelige kjøreforhold da ulykken inntraff forrige uke.

– Bilen fikk sleng og kom over i motgående kjørefelt. Den snurret 180 grader og traff bussen med bakparten. Dette behandles som en tragisk ulykke, understreker lensmannen.

Det er ikke forbudt å øvelseskjøre med passasjerer, så sant føreren har kommet langt nok i opplæringen til at det er fornuftig, og en føler seg trygg, ifølge Vegvesenet.

Alle som satt i bussen kom uskadet fra hendelsen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Bra jobbutsikter for konkursrammede

    Markedssjef i Nav Østfold, Hege Aatangen tror det er gode muligheter for å finne ny jobb for dem som mistet jobben etter konkursen i Pro landskap as. Om lag 100 fast ansatte og innleide arbeider ble rammet av konkursen i Sarpsborgbedriften. Aatangen sier det er behov for bygg og anleggsfolk i Østfold, men sier mulighetene øker om man også søker seg mot Akershus, Oslo og Vestfold.

  • Boring i Sarpsborg sentrum

    Sarpsborg kommune har satt i gang grunnboring på to parkeringsplasser i sentrum.
    På den ene tomten er det planer om å bygge et parkeringshus, mens på parkeringsplassen ved biblioteket er de planer om et bygg på mellom 2- 5000 kvadratmeter for bibliotek og andre publikumsrettede kommunale funksjoner.