NRK Meny
Normal

– Mitt eget valg i være med på ranet

18-åringen er flau over at han ble med på ranet av en bensinstasjon i Sarpsborg i fjor sommer. – Venner påvirker, men jeg tok mitt eget valg, sier han i dag.

Ransmann Sarpsborg

18-åringen innrømmer at han tok valget om å være med på ranet selv.

Foto: Camilla Næss / NRK

Det har vært flere ran i Sarpsborg det siste året. Politiet har tatt ranerne og de har tilstått.

En av dem er den nå 18 år gamle sarpingen. Han var en av de fire som var med og ranet en bensinstasjon i Sarpsborg bevæpnet med kniver i fjor sommer, et av de 177 grove ranene som ble anmeldt i Norge i fjor.

Bensinstasjon Sarpsborg

Det var denne bensinstasjonen i Sarpsborg sentrum 18-åringen ranet i fjor.

Foto: Camilla Næss / NRK

– Jeg er jo flau over det, det er jeg. Det er ikke noe kult å ha på seg at jeg har vært med på ran. Venner påvirker. Men det var mitt eget valg å bli med, sier 18-åringen i samtale med NRK.

Har bedt om unnskyldning

– Hvordan tror du offeret hadde det etterpå?

– Etter hva jeg har hørt har han ikke hatt det veldig bra. Jeg har hørt at han har slitt litt med å komme seg ut og sånn. Jeg har bedt ham om unnskyldning personlig. Når jeg ser ham i byen skal det ikke være kleint mellom oss. Han skal vite at jeg fortsatt tenker på det og beklager det, sier mannen.

Han forteller at de fire kameratene var i pengenød på grunn av en stor bot de måtte betale. Han ble tatt av politiet samme kveld som ranet ble begått. Etter et par timer tilstod han. Nå venter han på at saken skal opp for retten, men vet foreløpig ikke når det skjer.

Vil forandre livet sitt

– Fortjener du straff?

– Ja. Jeg skal ærlig si at jeg gjør det. Jeg har egentlig lyst til å forandre livet mitt. Jeg har skjønt at alt jeg gjør påvirker familien min. Det siste jeg vil gjøre er å såre familien min eller noen jeg er glad i.

18-åringen stiftet bekjentskap med politiet allerede da han gikk på barneskolen, på grunn av mye slåssing. Nå har han sluttet med marihuana, etter å ha brukt det siden han var tretten. Han sier han ikke kommer til å gjøre noe kriminelt igjen.

– Hvordan kan du si det?

– Jeg kjenner meg selv godt Jeg har dratt meg selv i øra og sagt til meg selv at den veien der skal du aldri gå igjen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kjørte uten førerkort

    En person ble anmeldt for å ha kjørt i påvirket tilstand i Fredrikstad i går kveld, melder politiet på Twitter. Føreren kjørte også uten gyldig førerkort.

  • Ber folk unngå å bruke vannspreder

    Hobøl Vannverk ber på sin Facebook-side folk om å unngå å bruke vannspredere og svetteslanger, skriver Smaalenenes Avis. Vannverket viser til at det for tiden er stort vannforbruk og at de må sikre at de har nok vann om noe uforutsett skulle oppstå.