NRK Meny
Normal

176 kilo khat tatt på Svinesund

En mann er stanset på grensen ved Svinesund med 176 kilo khat tirsdag formiddag.

Khat tatt på Svinesund

Her er en av de 13 sekkene med khaten som ble tatt på Svinesund i dag.

Foto: Tollvesenet

Den 35 år gamle mannen kjørte en norskregistrert leiebil da han ble stanset tirsdag.

Skulle leveres i Oslo

Khaten var gjemt i 13 striesekker i bilen.

- Mannen har forklart at han skulle få noen tusen kroner for å frakte Khaten. Han sier at den skulle leveres i Oslo og ble hentet i Gøteborg, sier kontorsjef Wenche Fredriksen i tollregion Øst- Norge. 

Sitter i arrest

Politiet i Halden har nå tatt over saken fra tollvesenet. Mannen er satt i arrest.

- Han blir sittende til vi får avhørt han i løpet av morgendagen. Jeg regner med at han blir løslatt etter avhør, sier politiadvokat Elisabeth Gorgas i Halden.

Khat er et stoff med stort omfang sammenlignet med virkegraden. Politiet beregner at det er omlag fire brukerdoser på et kilo.

- Dette er jo et større beslag enn hva vi vanligvis gjør av dette stoffet. Jeg kan ikke si noe om hvor stor gateverdien er. Det blir bare spekulasjon, sier Gorgas til NRK.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Stort jernalderfunn i Rygge

    Arkeologer har funnet rester av rundt femti hus og femten graver i området ved Carlberg gård, Dilling og Såstad i Rygge. Det skriver Moss Avis. Utgravingene skjer i forbindelse med utbyggingen av nytt jernbanespor.

  • Kontroll på brannen

    Brannvesenet i Moss har kontroll over brannen i Dyreveien. I følge politiet har brannen startet i en røykvarsler med batteri som lå i et skap. Skader på skap, klær og tak.