17 kilometer på feil side av E6

Etter 17 kilometer på feil side av E6 sørover i Bohuslän endte det med kollisjon med en møtende bil på motorveien. Nå må en 48-årig kvinne møte for retten.

Laster kart, vennligst vent...

Kvinnen kjørte på E6 ved Dingle i Munkedal, vel sju mil sør for Svinesund. Hun kjørte sørover i nordgående felt til Hogstorp mellom Munkedal og Uddevalla. Der kolliderte hun med en møtende bil. Føreren av den andre bilen ble skadet, og begge bilene ble påført betydelige materielle skader.

Hun kjørte i høy hastighet og ignorerte politiets forsøk på å stanse henne, melder Sveriges Radio Väst.

Nå er kvinnen tiltalt for grov uaktsomhet i trafikken.

Kjørte feil, erkjenner ikke skyld

Kjøringen fant sted midt i november i fjor. Hun var nær ved å kollidere flere ganger med møtende trafikk.

Kvinnen erkjenner ikke straffskyld. Hun har forklart for politiet at hun kjørte feil i en rundkjøring ved Dingle, skriver avisen Bohusläningen.

Trodde politiet ville lede henne på rett vei

At det kjørte to politibiler opp på siden av henne tolket hun som at de ville guide henne inn på rett vei. Derfor stoppet hun ikke.

Ifølge politiavhørene skal kvinnen ha holdt omkring 100 kilometer i timen på sin ferd mot kjøreretningen på motorveien.

Litt nord for Hogstorp mellom Munkedal og Uddevalla møtte kvinnen tre biler som holdt på å passere en bil med henger. De to første bilene rakk å komme forbi før de møtte kvinnen, men føreren av den tredje bilen hadde ingen mulighet til å unngå sammenstøt. Han gjorde en unnamanøver, noe som trolig hindret mer omfattende personskader.

Føreren av den møtende bilen fikk skader i en fot og ble kjørt til sykehus. Han ble utskrevet samme dag og kunne forlate sykehuset på krykker, melder Bohusläningen.