NRK Meny
Normal

17-åring stakk av fra trafikkontroll

Hva gjør du hvis du er 17 år gammel og bak rattet, og uforvarende havner oppe i en kontroll?

Politikontroll Sarpsborg

TOK MANGE: Dagens felleskontroll i Sarpsborg førte til at et 60-talls forseelser og andre lovbrudd ble avslørt.

Foto: Østfold politidistrikt

17-åringen fra Sarpsborg prøvde å stikke av, men det hjalp lite, forteller Østfold politidistrikt på sin Facebook-side.

Opptrinnet skjedde under en av de flere felleskontrollene politiet hadde sammen med Statens vegvesen og Tollvesenet flere steder i Sarpsborg-traktene i dag.

Gassen i bånn hjalp ikke

Slik politiet beskriver det, satte 17-åringen foten på gasspedalen og kjørte mot en av vegvesenets ansatte. Han kom seg unna, og klarte å få tak i deler av bilens registreringsnummer. Dermed var det mulig for politiet å finne en adresse, og en patrulje tok med seg den ansatte fra Vegvesenet og dro til stedet.

Der fant de ikke bare 17-åringen, men også en uforsikret bil med falske skilter parkert på gårdsplassen.

Gutten er nå anmeldt for kjøring uten gyldig bevis, for å ha unndratt seg kontroll og for å ha utsatt andre for fare i trafikken.

Storfangst ellers også

Det var også nok å gjøre for kontrollørene med andre bilister.

Til sammen ble 59 tyngre og 625 lette kjøretøy kontrollert. Ifølge politiet ble fem biler avskiltet, seks førere fikk kjøreforbud og 24 andre fikk kontrollsedler. 23 gebyr og 5 forenklede forelegg ble skrevet ut. En fører ble anmeldt for promillekjøring, en for brudd på kjøre- og hviletidsbestemmelsene, og en for manglende yrkessjåførbevis.

Slikt blir det flere kontroller av, konkluderer politiet.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Må reparere skader på veier

    Mye av veivedlikeholdet i fylket i sommer vil dreie seg om å reparere skadene fra en tøff vinter. Det sier Arne Bjørklund, som leder driftsseksjonen i veiavdelingen til Statens vegvesen i Østfold. Asfalteringen er nå i gang flere steder i Østfold, og Bjørklund ber bilister vise hensyn

  • Stiller til gjenvalg

    Eivind Normann Borge fra Fremskrittspartiet stiller på nytt som ordførerkandidat for Hvaler Fremskrittsparti ved valget neste høst. Det skriver Fredriksstad Blad.
    68 gamle Borge hadde egentlig tenkt å trekke seg fra politikken, men sier han har fått en rekke henvendelser den siste tiden fra folk som ber ham om å stille til valg igjen.