17-åring blir trolig trusseltiltalt

Politiet regner med å ta ut tiltale mot 17-åringen som truet med en massakre mot Glemmen V.G.S. 2. april.

Væpnet politi rykket torsdag ut til Glemmen Videregående skole i Fredrikstad etter trusler
Foto: Andersen, Thomas / SCANPIX

17-åringen ble løslatt få dager etter han fremsatte trusselen tidlig i april, men politiet valgte å opprettholde siktelsen om trusler.

- Trolig tiltale

Det er blitt foretatt flere vitneavhør og undersøkelser av 17-åringens PC-er, og etterforskningssjef Geir Kristiansen mener det går mot en tiltale.

- Politietterforskningen er ennå ikke ferdig, men siden han har innrømmet å stå bak truslene, blir det trolig tatt ut tiltale i saken, sier Kristiansen til NRK Østfold.

Over 1.000 elever, og flere hundre lærere ved Glemmen måtte evakueres etter trusselen om en skolemassakre torsdag 2. april.

LES: - Vi trodde trusselen var en spøk

I trusselen, som ble sendt til VG, fremgikk det at så mange elever som mulig skulle "drepes i løpet av de neste 48 timene".

Etterforsker videre

17-åringen ble pågrepet på Kråkerøy kort tid etter at skolen ble evakuert, og forklarte politiet at det hele dreide seg om en spøk.

LES: Pågrepet etter skoletrusler

Politiet i Fredrikstad ville i utgangspunktet varetektsfengsle gutten i fire uker, men dette ble avslått og gutten løslatt .

Politiet har imidlertid gitt saken høy prioritet, og er ennå ikke ferdig med etterforskningen.

- Vi tok beslag i to PCer som vi må sikre og gå gjennom for å se om det er noe han har der som kan knyttes opp til dette. Og utfra hans forklaringer er det et par vitner som vi ønsker å snakke med. Når etterforskningen er over, får en politijurist saken. Så blir det trolig tiltale for truslene, sier Kristiansen.

Hvor omfattende en eventuell tiltale vil bli er ennå uklart, siden etterforskningen fortsatt pågår. Politiet har tidligere gitt uttrykk for at de mener 17-åringen mente alvor i truslene han fremsatte på internett.

LES OGSÅ: Vil ha trusselvarsling på skoler