NRK Meny
Normal

16. mai-festen på grønt gress

Festfotball eller slakt? Mye folk blir det uansett, når de tre Østfold-lagene i 1. divisjon spiller. Kun FFK har hjemmebane.

FFK, Moss FK og Sarpsborg 08 i 1. divisjon

Kun FFK spiller på hjemmebane under 'Fotballens festdag' den 16. mai. Løv-Ham bør være en overkommelig motstander for Rødbuksene.

Foto: Scanpix/montasje: Martin Tangen Schmidt / Scanpix

Fredrikstad fotballklubb er det eneste av Østfolds tre 1. divisjonslag som har hjemmekamp søndag 16. mai "Fotballens festdag".

Laget fra Plankebyen tar imot Løv-Ham hjemme på Værste stadion, og skal kunne ha en god mulighet for å ta hjem alle tre poengene fra ikke alt for bortesterke Løv-Ham, som bare har tatt tre av ni mulige poeng på bortebane i år.

FFK har ikke tapt på hjemmebane i årets serie, og står bokført med to seire og to uavgjort så langt, og dermed åtte poeng av 12 mulige.

Foran dagens oppgjør står FFK med 12 poeng på sju kamper, og innehar med det en 4. plass på tabellen.

Løv-Ham har 10 poeng på sju kamper, og holder 8. plassen.

Kampen spilles klokka 18.00, og kan følges på NRKs nett-tv

Les også:

Fabian Vidalon, Moss FK

Fabian Vidalon og Moss FK har hatt en brukbar sesongstart i år, og ligger på 6. plass på tabellen. Søndag går turen til 'de dype skogene' i Trysil.

Foto: Espen Torgersen / NRK

Moss til Trysil

Moss har hatt en brukbar start på sesongen og har kapret 11 av 21 mulige poeng. De gul-svarte ligger på 6. plass før dagens oppgjør.

Nybergsund-Trysil ligger med ni poeng på sju kamper, men har ikke all verdens hjemmestatistikk å skremme motstanderne med.

Kun fire poeng har laget tatt på sine tre hjemmekamper.

Kampen spilles klokka 18.00, og kan følges på NRKs nett-tv

Les også:

Sarpsborg 08 under oppvarming

Sarpsborg 08 må varme seg skikkelig opp før kampen denne søndagen. Tromsdalen er motstander, og det er litt kjøligere lenger nord enn i Østfold. Tromsdalen er gode på hjemmebane, og kan by sarpingene på skikkelig motstand.

Foto: Glenn Thomas Nilsen

Til Tromsø

Sarpsborg 08 er på langtur denne helgen.

Tromsdalen er motstander, og lillebror på andre siden av fjorden for "Gutan" (TIL) er ikke å spøke med på hjemmebane. Seks poeng av ni mulige er innkassert på hjemmebane.

Sarpsborg på sin side har hanket inn fire av 12 mulige poeng på bortebane, og må skjerpe seg foran dette oppgjøret.

Kampen spilles klokka 18.00, og kan følges på NRKs nett-tv

Les også:

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Koster-rekord

    Sommeren har gitt billettrekord for Kosterbåtene, skriver Fredriksstad Blad. Båtene trafikkerer mellom Strømstad og Koster. I juli ble det solgt 112 000 billetter mot 98 000 i juli i fjor. Også mai og juni ble rekordmåneder for selskapet Västtrafik som driver ruta.

  • Ung motorsyklist omkom

    Det var en mann i 20-årene fra Toten som omkom i en motorsykkelulykke i Trøsken søndag ettermiddag. Sykkelen har kjørt av veien og inn i et tre. Føreren døde på stedet. Det var ingen vitner til ulykken, forteller Finn Håvard Aas ved politiets operasjonssentral.