NRK Meny
Normal

16-åring dømt for kjøp og salg av marihuana

16 år gammel solgte haldenseren marihuana til mellom ti og femten personer i hjembyen. Nå er gutten dømt for kjøp, salg og bruk av narkotika.

Beslag av marihuana

17-åringen er dømt for å ha solgt marihuana til mellom ti og femten personer i Halden.

Foto: Politiet

Gutten, som nå har blitt 17 år gammel, møtte for tingretten i Halden i forrige uke. Der tilstod han at han i løpet av perioden fra april i fjor til januar i år kjøpte omtrent 300 gram marihuana av en navngitt mann.

Han innrømmet også at han hadde solgt videre minst 100 gram av marihuanaen.

Slapp fengsel

Vanlig straffenivå for kjøp og salg av narkotika i et slikt omfang er fengsel på tre-fire måneder. Påtalemyndigheten foreslo likevel at gutten skulle dømmes til å utføre samfunnsstraff.

Tingretten tok hensyn til guttens lave alder og at han hadde tilstått forholdene.

Domfelt i sommer

I fjor våres ble haldenseren bøtelagt for bruk av marihuana. I sommer fikk han en betinget dom å fengsel i 36 dager, men det gjaldt en helt annen type forhold.

Halden tingrett betegner videresalg til ti til femten personer som svært alvorlig, og kjøp av hele 300 gram marihuana innebærer betydelig spredningsfare.

Tingretten var enig med påtalemyndigheten i at 75 timer samfunnsstraff er en passende reaksjon. 17-åringen har fire måneder på seg til å gjennomføre samfunnsstraffen.

Tingretten har også bestemt å inndra en vekt som har vært benyttet i forbindelse med narkotikaomsetningen.

Halden tingrett

En nå 17 år gammel gutt er i Halden tingrett dømt for kjøp, salg og bruk av narkotika.

Foto: Rainer Prang / NRK

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Bortetap for Fredrikstad

    Fredrikstad Fotballklubb ledet to ganger i bortekampen mot Asker i ettermiddag, men tapte til slutt 3-2 for laget som ligger midt på tabellen i 2. divisjon. Kun to poeng skiller FFK på 2. plass fra 7. plassen når lagene tar sommerferie. Moss spilte 0-0 hjemme mot Bærum

  • Oljelekkasje fra Kråkerøybrua

    Brannvesenet har lagt ut lenser i Glomma etter at det begynte å lekke olje fra Kråkerøybrua i Fredrikstad. Oljen kommer fra en oljeslange som ble revet av i forbindelse med en bruåpning lørdag, skriver Fredriksstad Blad. Brua åpnes ikke båtpasseringer, og det er usikkert når den kan åpnes igjen.

    Brannbåten ligger under Kråkerøybrua i forbindelse med oljelekkasje
    Foto: Grete Ruud/NRK