NRK Meny
Normal

Beruset 16-åring kjørte bil

Politiet stanset natt til søndag en beruset 16-åring bak rattet på Hvaler. – Det er sjelden vi stanser så unge i biler, sier politiet.

– Det var en 16-åring som var på et dataparty på Hvaler. Vedkommende ble stanset av politiet da han kjørte en bil, forteller operasjonsleder i politiet, Villy Meyer.

Over 100 ungdommer har vært samlet i Hvalerhallen i helgen for å delta på et datatreff. 16-åringen som ble stanset var en av deltakerne.

– Det var vi som meldte fra til politiet. Våre vakter oppdaget først at gutten hadde drukket alkohol, så satt han seg inn i en bil og kjørte av gårde, forteller leder i Esports LAN Gaming, Kolbjørn Westberg.

Det er Esports LAN Gaming som arrangerte treffet.

– Kom ikke langt

Arrangørene av datatreffet har hatt rundt 20 vakter i Hvalerhallen siden torsdag. De er godt fornøyde med samarbeidet med politiet.

– Han kom heldigvis ikke så langt. Politiet responderte raskt, sier Westberg.

– Det er sjelden vi stanser så unge kjørende i bil. Og enda mer sjeldent med berusede 16-åringer, sier operasjonslederen.

Ifølge arrangørene fremsto gutten som synlig beruset. Politiet tok 16-åringen med til legevakten for å ta blodprøver.

– Han var beruset på alkohol, men vi har ikke resultatene av blodprøvene enda, opplyser Meyer.

Politiet har snakket med en del vitner på datatreffet.

– Vi er veldig glad for at ingen ble skadet, sier Westberg.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Mål for Elyounoussi

    Mohamed Elyonoussi tegnet seg på scoringslisten for Basel etter 25 minutter av oppgjøret mot Grasshopper i den sveitsiske ligaen. Målet var sarpingens femte nettkjenning for sesongen. Basel vant til slutt kampen 2-0.

  • Hjalp seilbåt med starttrøbbel

    Redningsskøyta Horn Rescue på Hvaler har hjulpet en seilbåt med startproblemer. Ifølge styrmann Anders Ödman er det ett av få oppdrag redningsskøyta har hatt på denne tiden av året.

    Redningsskøyta assisterer seilbåt
    Foto: Redningsskøyta Horn Rescue