NRK Meny
Normal

15-åring solgte marihuana i Halden

En 17 år gammel gutt er dømt for å ha solgt marihuana til 15 ulike personer i Halden. Salget begynte sommeren 2012.

Halden tingrett

En 17-åring er dømt i Halden tingrett for salg av marihuana.

Foto: Rainer Prang / NRK

I forrige uke møtte 17-åringen for tingretten i Halden. Der innrømmet han både kjøp av til sammen 340 gram manihuana og videresalg av en del av stoffet. Han tilsto også jevnlig bruk av stoffet.

15 kjøpere

Ifølge siktelsen solgte gutten samlet 25 gram marihuana til anslagsvis 15 ulike personer i tidsrommet fra juli 2012 til januar i år.

Tingretten slår fast at det skal reageres strengt på spredning av narkotika slik.

Påtalemyndigheten foreslo 80 timers samfunnsstraff for 17-åringen. Dette har tingretten kommet fram til at kan være en passende reaksjon. To timer trekkes fra fordi 17-åringen var varetektsfengslet. Gutten er derfor dømt til å utføre 78 timer samfunnsstraff.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Færre innbyggere i Eidsberg

    Eidsberg hadde den største nedgangen i folketallet av kommunene i Østfold første kvartal i år, med en nedgang på 33 innbyggere. Fredrikstad hadde den største økningen, med 162 nye innbyggere. Askim og Våler hadde også stor økning i folketallet i perioden.

  • Går for felles renseanlegg

    Styret i Frevar, Fredrikstads selskap for vann, avløp og renovasjon, sa tirsdag ja til planene om å bygge et felles renseanlegg for Fredrikstad og Sarpsborg, skriver Fredriksstad Blad.
    De to kommunene kan spare over 250 millioner kroner på et felles renseanlegg, i forhold til å ruste opp anleggene i begge byer. Nå er det opp til politikerne å avgjøre saken.