NRK Meny

14 millioner til Borregaard

Borregaard får nesten 14 millioner kroner i støtte til videre forskning på ligninprodukter. Mesteparten av pengene skal brukes til å lage mer miljøvennlige ligninprodukter til jordbruk og fargestoffer. Resten går til å utvikle stoffer som kan erstatte oljebaserte produkter i industrien, skriver selskapet i en pressemelding.

LNG-anlegget ved Borregaard
Foto: Borregaard

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Vil ha østersdugnad langs kysten

    Tusenvis av oss ble med for å rense strendene for søppel, nå vil Oslofjordens Friluftsråd ha folk til å plukke stillehavsøsters. Arten har etablert seg med rekordfart langs hele Østfoldkysten. Friluftsrådets direktør Rune Svensson håper folk stiller opp på denne ryddeaksjonen også.

    Hånd med stillehavsøsters
    Foto: Trausti Sigurdsson
  • Prøvde å smugle butikkinnredning

    En estlender ble i går ettermiddag stanset med 17 kolli med butikkinnredning på vei inn i landet over Ørje. Innredningen skulle videre til et firma, opplyser sekssjonssjef Gro Lene Gundelsby ved Ørje tollsted til NRK. Varene er deponert, slik at firmaet kan hente de senere hvis det blir klart at de har handlet i god tro. Sjåføren må betale et forelegg på 25.000 kroner, opplyser politiet til Smaalenenes Avis.