NRK Meny
Normal

14 måtte brannevakueres

14 personer måtte i natt evakueres etter en brann i et rekkehuskompleks.

Brannbil
Foto: Heiko Junge / Scanpix

Brannalarmen gikk i rekkehusbebyggelsen i Trømborg i Eidsberg ved 01.00-tiden natt til fredag.

Da brannvesenet kom til stedet var det kraftig røykutvikling fra leiligheten der brannen startet.

Startet trolig i TV

Mannen som bodde i den aktuelle leiligheten klarte å komme seg ut ved egen hjelp. 13 andre beboere i leilighetskomplekset ble også evakuert av sikkerhetshensyn.

I leiligheten der brannen startet er det store brannskader i stuen, og røykskader i hele leiligheten.

Brannmannskapene klarte imidlertid raskt å få kontroll over brannen, og forhindret at den spredte seg til naboleilighetene.

- Vi tror på det nåværende tidspunkt at brannen startet i en tv. Den videre etterforskningen vil vise om dette stemmer, sier operasjonsleder i Follo politidistrikt, Thomas Østensjø Hansen.

 - Kunne ha gått mye verre

Alle beboerne kunne flytte tilbake til lelighetene sine, bortsett fra mannen som eide leiligheten der brannen startet. Han sjekket inn på hotell for natten.

Ambulanse var på stedet, men ingen av beboerne hadde behov for legehjelp.

- Det var bra dette ble oppdaget såpass tidlig, ellers kunne dette ha gått mye verre, sier operasjonslederen. 

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Prøvde å smugle butikkinnredning

    En estlender ble i går ettermiddag stanset med 17 kolli med butikkinnredning på vei inn i landet over Ørje. Innredningen skulle videre til et firma, opplyser sekssjonssjef Gro Lene Gundelsby ved Ørje tollsted til NRK. Varene er deponert, slik at firmaet kan hente de senere hvis det blir klart at de har handlet i god tro. Sjåføren må betale et forelegg på 25.000 kroner, opplyser politiet til Smaalenenes Avis.

  • Dømt for seksuell omgang med barn

    En mann fra Buskerud er i Halden tingrett dømt til 14 års forvaring, for flere tilfeller av seksuell omgang med mindreårige. Mannen brukte sosiale medier til å komme i kontakt med unge jenter, og manipulerte flere av dem for å skaffe seg seksualiserte bilder og seksuell kontakt. Han ble frikjent for syv tiltaltepunkter, som handler om vold og trusler. Advokaten hans, Knut Angrim Øvergaard, sier straffeutmålingen vil bli anket.