NRK Meny
Normal

13 år for tingrettsdrap

Aktor ber om 13 års fengselstraff for drapet utenfor tingretten på Mysen.

Politiet arbeider på stedet der Lennart Faugli ble skutt og drept i mars 2006
Foto: Morten Holm / Scanpix

Lennart Faugli ble skutt med 14 skudd utenfor tingretten på Mysen i Østfold i mars. Den tiltalte askimingen har innrømmet drapet, men mener det ikke var overlagt.

Aktor framholdt at tiltalte bør dømmes for overlagt drap under særdeles skjerpende omstendigheter.

2 års rabatt for "dyster livssituasjon"

Antallet skudd som ble avfyrt og det faktum at drapet skjedde utenfor Heggen og Frøland tingrett tyder på at dette er en riktig beskrivelse mener aktor.

Tiltalte har sagt at han følte seg presset og truet av Faugli. Har dette fått noen konsekvens for aktors påstand ?

- Aktor sa i retten at han normalt ville bedt om 15 års fengsel, men at han har trukket fra to år fordi tiltalte har hatt en "dyster livssituasjon", forteller NRKs reporter Finn Børge Stenbek i en pause i rettsaken.

Betaler for begravelsen

I tillegg ber bistandsadvokaten til Fauglis mor om oppreisning som retten skal vurdere oppad begrenset  til 120.000 kroner. Tiltalte har allerede godtatt å betale 39.000 kroner for Fauglis begravelse.

Forsvareren skal også føre sin prosedyre tirsdag. Han sa til reporter Stenbek at han  "er på en helt annen planet enn det aktor er". Det er så mange formildende omstendigheter etter hans mening at han vil kreve minimumsstraff som er seks år for drapet.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Fergetrafikken oppe å går igjen

    Fergetrafikken mellom Moss og Horten er tilbake til normalen. Tidligere i kveld var det ventetider opp mot en time på grunn av tekniske problemer på den ene ferga. Det er nå ordnet opp i, melder Bastø Fosen på sin hjemmeside.

  • Råkjørere i Fredrikstad

    UP har i ettermiddag hatt en trafikkontroll ved Engelsviken i Fredrikstad. Det resulterte i åtte forenklede forelegg for å kjøre over fartsgrensa, tre forelegg for bruk av mobil og en for ikke å ha brukt bilbelte.