NRK Meny
Normal

12.000 liter alkoholholdig drikke smuglet over Ørje

Et vogntog lastet med 10.300 liter øl og 2.000 liter brennevin ble stanset av tollerne på Ørje i Østfold i midten av april. En person er pågrepet i Rogaland, siktet for medvirkning til smuglingen.

Vogntog med 12 tonn alkohol stanset

Dette vogntoget ble stanset på Ørje med 12 tonn alkohol gjemt blant byggevarer.

Foto: Tollvesenet

Det var fredag 15. april vogntoget krysset grensen på E18 ved Ørje. Sjåføren, en mann i 30-årene fra Litauen, kjørte på rødt og gikk til ekspedisjonen på tollstasjonen for å deklarere lasten. Ifølge papirene var vogntoget lastet med byggevarer som skulle leveres på Vestlandet.

– Da dokumentene var lagt frem og varene deklarert, ønsket tollinspektøren en fysisk kontroll av varene. Under denne kontrollen ble det avdekket at 10 av pallene inneholdt øl og brennevin, opplyser seksjonssjef Gro Lene Gundelsby ved Tollvesenet på Ørje.

Unndro 1,3 millioner

Opptelling viste at det dreide seg om til sammen vel 10.300 liter øl og 2001 l brennevin.

– Unndratte avgifter beløper seg til over 1,3 millioner kroner, forteller Gundelsby.

Beslaget i midten av april var det største på Ørje på flere år. I 2012 ble det avdekket forsøk på å smugle 18.000 liter øl over grensen der.

Smuglerforsøket er ikke blitt kjent før nå, fordi politiet har arbeidet med å finne fram til mottakere av det store alkoholpartiet.

En pågrepet i Rogaland

– Så langt er en person pågrepet i Rogaland, siktet for medvirkning til smuglingen, opplyser politibetjent Kai Lund Pettersen ved Marker og Rømskog lensmannskontor.

– Forventer dere flere pågripelser?

– Det er flere mistenkte i saken, sier Lund Pettersen.

Lensmannskontoret på Ørje samarbeider med politiet i Rogaland om etterforskningen av saken.

Torsdag 21. april ble et vogntog med 20.000 liter øl og 2.000 liter brennevin stanset på Svinesund.

Beslag av 12 tonn alkohol på Ørje

Tollerne fant 10 paller med øl og brennevin på vogntoget.

Foto: Tollvesenet

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Fotgjenger påkjørt i Spydeberg

    Nødetatene og luftambulansen er på vei til en ulykke i Spydeberg. En fotgjenger er påkjørt, men skadeomfanget er uvisst, ifølge politiet.

  • Knivoffer kan forklare seg

    Politiet etterforsker fortsatt knivstikkingen på Krapfoss i Moss fredag den 13. oktober. Offerets tilstand er stabil og hun er i dialog med politiet om saken, opplyser Tore Løvengreen som leder vold- og sedelighetsavdelingen. – Men vi må ha flere samtaler med henne for å klarlegge hva som skjedde, sier Løvengreen. En mann er varetektsfengslet for to uker, og siktet for drapsforsøk.

    Politi på Krapfoss
    Foto: Odd Skjerdal/NRK