NRK Meny
Normal

HA kutter 12 årsverk

Styret i Halden Arbeiderblad har vedtatt en stillingsramme på 22 årsverk - dermed forsvinner 12 årsverk fra avisen.

Halden Arbeiderblad

Halden Arbeiderblad må kutte 12 årsverk fra annet halvår i 2011.

Foto: Rainer Prang / NRK

På torsdag vedtok styret i Halden Arbeiderblad at avisen fra annet halvår i 2011, skal gå fra å ha 34 årsverk til 22. Dermed må 12 årsverk bort.

Det var ventet at det ville bli nedskjæringer, men omfanget av nedbemanningen kom som en overaskelse på de ansatte - som fikk den tøffe beskjeden under et allmøte fredag.

Bakgrunnen for at de 12 årsverkene nå skal kuttes er avisas vanskelige økonomiske situasjon, og er ifølge ansvarlig redaktør i HA, Hans-Petter Kjøge, helt nødvendig.

– Det har vært helt nødvendig med drastiske grep for å få ned kostnadene. I forhold til opplag og marked gjør HA det bra på inntektssiden sammenliknet med andre tilsvarende aviser, men vi er også hardt rammet av den generelle nedgangen i annonsemarkedet som ble forsterket av finanskrisen. Jeg hadde håpet vi skulle få noe mer tid til å gjennomføre denne omstillingen, men det ble ikke gjennomslag for det i styret, sier han til ha-halden.no.

Nedbemanningen innebærer blant annet at det vil bli en reduksjon i avisens antall grafisk ansatte. To av fire typografer på den redaksjonelle desken blir borte, samt 2,2 årsverk for fotografer. Resten av stillingene vil bli tatt i administrasjonen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Økobonde skeptisk til fõrimport

    Forrige uke ble det enklere regler for å importere fôr til dyrene. Men det er ikke en god løsning for økobonde Randi Finstad Sand. Hun vil ikke bruke annet fôr enn økologisk.

  • Asylsøknader ferdigbehandles i Råde

    Den nye behandlingen av asylsøknader ved Ankomstsenter Østfold i Råde starter ikke før i slutten av 2019. I fjor høst ble det bestemt at 80 prosent av asylsøkerne skal få sin søknad behandlet ferdig mens de ennå bor på senteret.
    Udi's representant ved ankomstsenteret Knut Jostein Berglyd, sier at arbeidet ikke er forsinket