NRK Meny
Normal

HA kutter 12 årsverk

Styret i Halden Arbeiderblad har vedtatt en stillingsramme på 22 årsverk - dermed forsvinner 12 årsverk fra avisen.

Halden Arbeiderblad

Halden Arbeiderblad må kutte 12 årsverk fra annet halvår i 2011.

Foto: Rainer Prang / NRK

På torsdag vedtok styret i Halden Arbeiderblad at avisen fra annet halvår i 2011, skal gå fra å ha 34 årsverk til 22. Dermed må 12 årsverk bort.

Det var ventet at det ville bli nedskjæringer, men omfanget av nedbemanningen kom som en overaskelse på de ansatte - som fikk den tøffe beskjeden under et allmøte fredag.

Bakgrunnen for at de 12 årsverkene nå skal kuttes er avisas vanskelige økonomiske situasjon, og er ifølge ansvarlig redaktør i HA, Hans-Petter Kjøge, helt nødvendig.

– Det har vært helt nødvendig med drastiske grep for å få ned kostnadene. I forhold til opplag og marked gjør HA det bra på inntektssiden sammenliknet med andre tilsvarende aviser, men vi er også hardt rammet av den generelle nedgangen i annonsemarkedet som ble forsterket av finanskrisen. Jeg hadde håpet vi skulle få noe mer tid til å gjennomføre denne omstillingen, men det ble ikke gjennomslag for det i styret, sier han til ha-halden.no.

Nedbemanningen innebærer blant annet at det vil bli en reduksjon i avisens antall grafisk ansatte. To av fire typografer på den redaksjonelle desken blir borte, samt 2,2 årsverk for fotografer. Resten av stillingene vil bli tatt i administrasjonen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Byåsen slo FBK

    Det endte til slutt 31–21 i kampen mellom Byåsen og Fredrikstad Ballklubb i kveldens kamp i håndballens eliteserie.