NRK Meny
Normal

12-åring døde av svineinfluensa

Helsemyndighetene har bekreftet at en gutt fra Sarpsborg døde av svineinfluensa.

Det er ikke klart om gutten var i en risikogruppe.

NRK har fått bekreftet at det er den 12 år gamle gutten som ble funnet død i badekaret 1. november.

– Gutten døde ikke av drukning. Han ble akutt syk og fikk påvist svineinfluensa i ettertid, sier kommuneoverlege i Sarpsborg kommune, Kjersti Gjøsund.

Dette er det andre dødsfallet i Østfold som kan relateres til svineinfluensa. Forrige dødsfall i fylket var ei kvinne i 30-årene fra Askim.

I dag er èn person innlagt på Sykehuset Østfold med svineinfluensa. Ni personer er lagt inn med mistanke om sykdomen.

Seks personer under 20 år

21 personer har dødd av svineinfluensa i Norge så langt.

Av de omkomne i Norge er seks personer under 20 år, seks i aldersgruppen 20 - 40, fire i aldersgruppen 40 - 60 og tre i gruppen over 60 år.

De som nå har dødd er en kvinne og en gutt fra Østfold, to kvinner fra Hedmark, to barn og to kvinner fra Oslo, ett barn fra Vest-Agder, en mann fra Hordaland, en kvinne fra Rogaland, to menn fra Oppland, en mann fra Telemark, en tenåring fra Vestfold, tre kvinner og en mann fra Akershus og en dansk mann som oppholdt seg i Norge.

Sytten av de omkomne tilhørte risikogrupper, en hadde en mulig ukjent underliggende sykdom. De to som ikke tilhørte risikogruppene var i aldersgruppene 20-40 og 40-60.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Flere vil studere i Østfold

    Tall fra Samordna opptak viser at det til sammen er 12.272 søkere til de 1699 studieplassene ved Høgskolen i Østfold. Det er drøyt 9,5 prosent flere søkere enn i fjor.

    Høgskolen i Østfold, Halden
    Foto: Rainer Prang / NRK
  • Tatt i 114 km/t i 80-sone

    Politiet har hatt trafikkontroll med fokus på hastighet i Eidsberg i dag. På fem timer skrev de ut 21 forenklede forelegg. Høyeste målte hastighet var 114 km/t i en 80-sone.