NRK Meny
Normal

1000-2000-3000 - eller bot

UP slår hardt ned på utålmodige bilførere i sommervarmen.

Bilkrasj

Kort avstand til bilen kan få fatale følger. - Hold avstand, er oppfordringen fra UP.

Foto: Espen Torgersen / NRK

– Det er en av de mest utbredte ulykkesformene vi har på norske veier, og har alltid vært et problem, sier UP-sjef i Østfold, Ole Høiby.

Han varsler tøffe tiltak mot utålmodige bilførere i sommer. For når sola steker og temperaturen stiger, blir for korte avstander et enda større problem på veiene.

– Blir uoppmerksomme

I går ble to bilførere i Askim anmeldt for uforsvarlig kjøring. Bilen bak holdt for kort avstand, og den første bilføreren ble irritert og bråbremset.

Dermed kolliderte bilene.

– Det oppstår til stadighet og særlig på strekninger med tett trafikk. Mange hendelser blir nok heller ikke meldt. Varmen gjør kanskje at folk blir mer uoppmerksomme enn til vanlig, sier han til NRK.

Gamle regler gjelder

Høiby understreker at det fortsatt er den gamle og gode 1001, 1002, 1003-regelen som gjelder.

– Den er fortsatt høyaktuell. Man kan gjerne telle sakte for å forsikre seg om at man holder tilstrekkelig avstand, i tilfelle det oppstår en situasjon som gjør at man kan reagere raskt, sier han.

Kan miste førerkortet

Høiby oppfordrer alle til å holde avstand til bilen foran, i tillegg informerer han om at UP gjennomfører stasjonære kontroller samt sivil overvåkning.

Blir du tatt av UP for dette, så kan straffen bli streng.

– Holder man for kort avstand blir man anmeldt. Er avstanden ekstra kort kan det bli førerkort-beslag i tillegg, sier Høiby.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Akershus Røde Kors bistår i søket

  Røde Kors Hjelpekorps fra både Østfold og Akershus er kalt ut for å bistå politiet i søket etter 7-åringen i Askim. Akershus Røde Kors Hjelpekorps melder at de er på vei med nærmere 30 mannskap.

  Leteaksjon etter gutt (7) i Askim
  Foto: Østfold Røde Kors
 • Har satt inn dykkere i søket

  Dykkere fra Fredrikstad brannvesen er satt inn i søket etter den savnede 7-åringen i Askim, skriver Smaalenenes Avis. Dykkerne gjennomsøker dammen i Folkeparken. Ifølge politiet gjennomføres søket for å utelukke at gutten har falt i vannet.

  Leteaksjon etter gutt (7) i Askim
  Foto: Freddie Larsen