NRK Meny
Normal

100 millioner til Sarpsborg-idretten

Kultur og idrett er de store satsingsområdene i kommunebudsjettet. Pengene skal blant annet hentes fra salg av kommunal eiendom.

Sarpsborg stadion

Utbyggingen av Sarpsborg Stadion skal fullføres ifølge budsjettforslaget til rådmann Unni Skaar.

Foto: Sondre Gjeldnes / NRK

Rådmann Unni Skaar la i ettermiddag fram sitt forslag til budsjett for 2012 og handlingsplan for perioden fram til 2015.

Idretten blir prioritert med nytt friidrettsanlegg på Kalnes, opprusting av Sparta Amfi og fullføring av hovedtribunen på Sarpsborg stadion. Det skriver Sarpsborg Arbeiderblad.

Investeringsbudsjettet for idretten er kalkulert til 100 millioner kroner de neste fire årene

Bygger nytt kulturhus

Rådmannen har også satt av 100 millioner kroner til bygging av nytt kulturhus de neste årene.

Andre prioriterte områder er barnehager og omsorgsboliger. 48 av dem skal bygges i forbindelse med det nye sykehjemmet på Valaskjold. Ytterligere 82 skal bygges før 2015. skriver SA.

I tillegg skal det bygges til sammen 64 sykehjemsplasser på Valaskjold og Haugvoll i samme fireårsperiode.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • VG: Brattset var Norges beste

    Kari Brattset fra Varteig blir utpekt til Norges beste spiller i VM-finalen av VG. Avisa mener hun leverte fantastisk forsvarsspill i kampen Norge tapte mot Frankrike. Hun kalles også en av norsk håndballhistories beste mesterskapsdebutanter.

  • Mål for Elyounoussi

    Mohamed Elyonoussi tegnet seg på scoringslisten for Basel etter 25 minutter av oppgjøret mot Grasshopper i den sveitsiske ligaen. Målet var sarpingens femte nettkjenning for sesongen. Basel vant til slutt kampen 2-0.