NRK Meny
Normal

100-åring inviterte 22 korps

Når en feirer 100 år, så skal det ikke stå på underholdningen. I Askim møtte det opp nærmere 1.000 musikanter fordelt på 22 korps!

Når et av landets eldste skolekorps, Askim pike- og guttekorps, feiret sine første hundre år, manglet det ikke på noen ting.

Det ble både ballonger, kake, hornmusikk og en stolt ordfører

– Dette var helt fantastisk. Vi fikk vist frem Askim på en best mulig måte. Bare det å komme hit i idrettsparken... det er jo en perle her i askim, sier ordfører Thor Hals (H).

Han har selv ikke spilt i korps, men anbefaler alle unge å begynne med det.

– Det er en tradisjonsbærer, sier han.

SE VIDEO: - 100-årsfeiring i Askim

100 år med korps i Askim

Parademarsj inn på stadion

Allerede ved halv ti-tiden lørdag morgen startet festlighetene med korps som marsjerte seks forskjellige ruter i Askim sentrum. Det ble også spilt flere konnserter på ulike steder før det helekuliminerte i en parademarsj inn på Askim stadion.

– Det har vært spennende med masse forslkellige korps. Vi har marsjert på et annet sted, spilt sanger og marsjert hit. Nå skal vi spille fellessanger med alle korpsene,, sier Johanne Hauge Arnesen fra Varteig og Harslundsøy skolekorps.

Julie Vestad Bjørnhaug, Askim pike- og guttekorps, var enig i at dette var en god dag å være musikant på.

– Det er veldig varmt, men det går bra. Jeg holder på å svette i hjel, sier hun.

– Men det er veldig spesielt for oss som går her. Vi er de eneste som er hundre år i Norge, legger hun til.

Drømt om dagen lenge

– Dagen har vært helt fantastisk. Jeg har drømt om denne dagen og tenkt at det kunne skjære seg, men alt har gått bra. Nå er stressnivået lavere, forteller leder av Askim pike- og guttekorps, Øyvind Woie.

Han forteller at han har hatt mange foreldre og foresatte i ryggen som har vært entusiastiske.

– Ikke minst så har jeg et korps. Folkens - begynn i korps! For de gjør det du ber dem om. De marsjerer dit dem skal og spiller det du ber dem om. Det er som å gå på en rosa sky, sier han i pur glede.

Hadde vi ikke hatt 17 mai, så hadde vi ikke hatt korps. Finne nye konsepter, lempe litt på tradisjonene, så er det m,ulig å få ting til å gå.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Båtfolk reddet av Redningsskøyta

    En båt har kantret sør for Kjøkøya i Fredrikstad. Det skriver Politiet på Twitter. To personer har blitt tatt opp av Redningsskøyta, og begge har tatt hånd om av ambulanse. Begge er nedkjølte, men i god form.

  • Strømmen tilbake etter åtte timer

    Strømmen er tilbake i Trøgstad og deler av Askim. Årsaken var en høyspentledning som hadde falt ned. Det skriver smaalenene.no. Hafslund Nett måtte bruke store deler av lørdagen på å utbedre denne feilen, og først litt etter klokken 15.00 var strømmen på plass igjen.