NRK Meny
Normal

100-åring inviterte 22 korps

Når en feirer 100 år, så skal det ikke stå på underholdningen. I Askim møtte det opp nærmere 1.000 musikanter fordelt på 22 korps!

Når et av landets eldste skolekorps, Askim pike- og guttekorps, feiret sine første hundre år, manglet det ikke på noen ting.

Det ble både ballonger, kake, hornmusikk og en stolt ordfører

– Dette var helt fantastisk. Vi fikk vist frem Askim på en best mulig måte. Bare det å komme hit i idrettsparken... det er jo en perle her i askim, sier ordfører Thor Hals (H).

Han har selv ikke spilt i korps, men anbefaler alle unge å begynne med det.

– Det er en tradisjonsbærer, sier han.

SE VIDEO: - 100-årsfeiring i Askim

100 år med korps i Askim

Parademarsj inn på stadion

Allerede ved halv ti-tiden lørdag morgen startet festlighetene med korps som marsjerte seks forskjellige ruter i Askim sentrum. Det ble også spilt flere konnserter på ulike steder før det helekuliminerte i en parademarsj inn på Askim stadion.

– Det har vært spennende med masse forslkellige korps. Vi har marsjert på et annet sted, spilt sanger og marsjert hit. Nå skal vi spille fellessanger med alle korpsene,, sier Johanne Hauge Arnesen fra Varteig og Harslundsøy skolekorps.

Julie Vestad Bjørnhaug, Askim pike- og guttekorps, var enig i at dette var en god dag å være musikant på.

– Det er veldig varmt, men det går bra. Jeg holder på å svette i hjel, sier hun.

– Men det er veldig spesielt for oss som går her. Vi er de eneste som er hundre år i Norge, legger hun til.

Drømt om dagen lenge

– Dagen har vært helt fantastisk. Jeg har drømt om denne dagen og tenkt at det kunne skjære seg, men alt har gått bra. Nå er stressnivået lavere, forteller leder av Askim pike- og guttekorps, Øyvind Woie.

Han forteller at han har hatt mange foreldre og foresatte i ryggen som har vært entusiastiske.

– Ikke minst så har jeg et korps. Folkens - begynn i korps! For de gjør det du ber dem om. De marsjerer dit dem skal og spiller det du ber dem om. Det er som å gå på en rosa sky, sier han i pur glede.

Hadde vi ikke hatt 17 mai, så hadde vi ikke hatt korps. Finne nye konsepter, lempe litt på tradisjonene, så er det m,ulig å få ting til å gå.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ønsket å være synlige, ble svindlet

    Det var et ønske fra enkelte avdelinger i Teknisk etat i Halden kommune om å være synlige for befolkningen, som ledet kommunen inn i svindelen til Det Norske Kartselskapet. Det forteller lederen for Kommunikasjon og service, Martin Vik. Det Norske Kartselskapet skal ha svindlet 600 000 kroner fra kommunen mellom 2012 og 2013.

  • Beslagla 500 kartonger

    Tollerne på Ørje stanset i natt en bil og beslagla 100.000 sigaretter. Politiet har pågrepet en estlender som er på vei til arrest og avhør.