NRK Meny
Normal

- Vi skylder Fredrikstad en unnskyldning

Det ble helsvart på Fredrikstad Stadion onsdag kveld. De regjerende cupmestrene ble sendt i dusjen med 1-2 i sekken av et lag med glade dugnadsgutter fra Østerdalen.

Anders Grönhagen
Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Nybergsund gikk inn i kampen med langt større fokus på oppgaven, og satte tidlig inn 1-0 vedLars Eirik Bredvold

- Jeg kjente at det vart et bra skudd. Det eneste jeg tenkte på var å få'n på mål, sier førstemålsskåreren.

- Dette var moro!

Hodeløst

Kontrasten er stor til treneren av det på papiret sterkeste laget. FFK-trener Anders Grönhagen er svært skuffet.

- Ja, det må jeg si. Med det laget vi har på papiret i dag, så skal vi prestere mye bedre, selv om de tar ledelsen. Men sånn kan det gå når vi ikke helt har hodet med oss.

- Den første halvtimen ruller vi bare ballen sidelengs. Vi spilte jo bedre med en mann mindre, og det sier vel sitt.

Nybergsund fortsatte der de slapp i andre omgang - knapt to minutter etter at fløyta gikk, sto det 0-2. Og selv med John Anders Bjørkøys redusering i de 71. minutt, så ble oppgaven for stor for tippeligalaget.

Shabani utvist igjen

Fredrikstad fikk, nær sagt som vanlig, Agim Shabani utvist. Spilleren har nå tre utvisninger på seg på tre kamper, og nå vil Grönhagen ta seg en prat med junioren.

- Det må jeg tenke på. Tre utvisninger på tre kamper... det sier seg litt selv.

Total kollektiv svikt

Men Grönhagen skylder ikke på en enkeltspiller etter denne fadesen. Han føler nærmest at hele laget har sviktet sin hjemby.

- Jeg må be om unnskyldning til publikum som har støttet oss i hele vår. Jeg skammer meg over at vi ikke presterer bedre.

Smørblide seierherrer

Nybergsunds trener var av naturlige grunner i et ganske annet humør etter kampen. En smørblid Ola Brenden sier kampen inneholdt det som en cupkamp skal ha av dramatikk.

- Jeg må jo si at vi har litt marginer med oss, men jobber knallhardt i posisjonsspillet. og forsvarer oss godt, sier Brenden. Vi vet at vi er giftige framover, og kan skåre mål mot alle lag i Norge.

Skåringsmaskiner

- Nå tror jeg vi har skåret i 53 kamper på rad. Det er egentlig umulig. Vi er et lag hvor det er 240 husstander. Der vi har folk som får ting til å gå rundt på dugnad. Men likevel dro Nybergsund sørover fra Østerdalen for å sikre avansement i Norgesmesterskapet.

Selvsagt trodde vi på dette, sier Brenden.

- Hvis ikke hadde vi sendt old boys-laget nedover. Vi hadde tro på at vi skulle klare det, men vi visste at vi måtte ha dagen.

Krever hjemmekamp

Nå har Nybergsund nådd målet: Å bli med i en trekning i fotballcupen. Øsnkemotstander er ikke så viktig som øsnkearena.

- Nå ønsker vi oss hjemmebane, først og fremst. Nå regner vi det som sikkert at vi får en cupfest i Østerdalen, det har vi fortjent!

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Utøvet vold mot samboeren

    Politiet i Sarpsborg har pågrepet en mann i 60-årene, skriver de på Twitter. Mannen skal være beruset og ha utøvet vold mot samboeren sin. Hun har blitt påført mindre skader.

  • Fem menn bortvist fra strand i Moss

    Politiet har valgt å bortvise fem menn fra Sjøbadet i Moss og sentrum etter at de skal ha oppført seg upassende overfor andre personer på stedet.