Sarpsborg 08 tapte i Stavanger

Sarpsborg 08 var gode i 15 minutter i Stavanger, det holdt ikke til poeng mot Viking.

Sarpsborg 08 tapte for Viking.
Foto: Johansen, Carina / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Planen var å tette de romma som Viking har vært gode på i det siste og komme på overganger. Vi klarte å tette de romma, men vi var ikke så gode på overganger, sier Sarpsborgtrener Geir Bakke til NRK.

For Viking styrte det aller meste i Stavanger søndag ettermiddag og vant til slutt fortjent 3-1. Sarpsborg lå veldig lavt og slapp ikke mange spillere opp på Vikings halvdel, ikke før det gjenstod 15 minutter av kampen. Da hadde Viking ledet 3-1 i 20 minutter.

Geir Bakke

Sarpsborg 08-trener Geir Bakke.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Det er ofte en naturlig konsekvens når motstanderen trykker på og det ender med noen personlige feil til slutt, men det er et resultat av at det er veldig trykk mot sekstenmeteren vår og da ender det ofte opp i noen merkelige situasjoner og mål, sier Bakke.

–Vi er i en ond sirkel

Sarpingene er inne i en tøff periode om dagen. I de to neste kampene venter Molde og Stabæk. I tillegg måtte Sarpingene ut i både ekstraomganger og straffer i cupen denne uka. På en skadeutsatt tropp er det tøft medgir Bakke.

Det er noen slitne bein og vi har vært litt nedi med hånda. Det er mange spillere som har vært ute over tid og noen av de som kanskje er for tidlig i gang igjen, så det er en litt ond sirkel. Men vi kan ikke sutre, vi holder på med fotball. Nå må alle bare ta seg i nakken og jobbe steinhardt videre, sier Bakke.

Sarpingene forsvarte seg riktig nok godt en stund og til tross for at hjemmelaget hadde et solid overtak i banespillet, skulle det ta 37 minutter før de fikk utteling.

Andre Danielsen dro seg fri på høyrekanten og fant Veton Berisha inne i feltet, som satte ballen i mål bak Sarpsborgkeeper Duwayne Kerr.

Seks minutter senere svarte Sarpsborg 08. En strålende kontring endte i en corner og den tok østfoldingene vare på. Andreas Nordvik stusset Oliver Feldballes corner i mål, og dermed stod det plutselig 1-1, mot spillets gang.

To kjappe mål

Kampen fortsatte i samme spor etter pause og etter 53 minutter tok Viking ledelsen på. Jón Daði Böðvarsson fikk servert ballen på åpent mål etter at Duwayne Kerr tapte en duell i lufta mot Kristoffer Haugen.

Fem minutter senere smalt det igjen for hjemmelaget. Og nok en gang var det toppscorer Veton Berisha som var sist på ballen. Berisha skjøt fra 14 meter og utnyttet at Kerr muligens var noe feilplassert.

Sarosborg 08 klarte ikke å skape noe som helst før det gjenstod et kvarter av kampen. Oliver Feldballe smalt et frispark i tverliggeren ti minutter før slutt og Andreas Nordvik traff stolpen bare to minutter senere. Nærmere kom aldri Sarpsborg og Viking tok en veldig fortjent 3-1 seier på hjemmebane.

Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se 23-nyhetene fra Østfold

    Programleder: Bengt-Eigil Ruud