Normal

Geir Bakke: –Det begynner å ligne noe

Sarpsborg 08 imponerte og slo Haugesund 3-0 på hjemmebane.

Sarpsborg
Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Men det er fortsatt tidlig i sesongen. advarer Sarpsborg 08-trener Geir Bakke.

Sarpsborg 08 ser ut til å ha funnet storformen og vant komfortabelt 3-0 hjemme over Haugesund søndag kveld. To dødballmål og en klassescoring av Bojan Zajic var det som skulle til i solskinnet på Sarpsborg Stadion.

Jeg syns fortsatt at vi er ujevne i prestasjonene, men det begynner å ligne noe sånn poengmessig og vi føler ikke at vi har fått sånn veldig godt betalt heller, sier Bakke.

Og han nekter å snakke om at Sarpsborg nå er et topplag.

–Nå er det bare spilt syv kamper og da vil jeg helst ikke snakke om sånt. Dersom vi er der oppe med de 3-4 beste når vi tar ferie, så kan vi begynne å snakke, avslutter Bakke.

Og det støtter midtsopper Andreas Nordvik, som mener at Sarpsborg fortsatt slår unnenfra i de fleste kamper.

–Vi skal ikke glemme at vi er det laget i Eliteserien med tredje lavest budsjett og vi slår unnenfra. Vi har fått en god start på sesongen og skal bygge videre på det. Vi er fornøyd med 12 poeng så langt og håper på flere utover, sier Andreas Nordvik.

–Vi er veldig solide nå

Sarpsborg 08 har fått en pangstart på sesongen og ser meget stabile ut. Kaptein Ole Heieren Hansen syns at laget har tatt nye steg i forhold til å prestere sammen.

Det er ikke enkeltspillere, men laget Sarpsborg 08 som jobber og kriger i 90 minutter og det får vi betalt for, sier Heieren Hansen.

Til tross for tre poeng og at laget nå ligger godt plassert på tabellen mener kapteinen at Sarpingene har mer å gå på. Spesielt når det gjelder å styre kampene.

Vi er solide fra start av i dag, men så syns jeg Haugesund kommer mer med i andreomgang. Det har vi sett igjen i flere kamper og vi må sette oss som mål å dominere lenger i kampene. Haugesund er litt defensive og forsiktige i dag og da syns jeg at bør enda tøffere og punktere kampen tidligere, avslutter kapteinen.

Kanonstart på kampen

Sarpsborg 08 tok grep fra start hjemme mot Haugesund og etter ti minutter tok hjemmelaget ledelsen. Kaptein Ole Heieren Hansen hadde allerede to mål før denne kampen og mot Haugesund var han på rett plass igjen. En corner ble først headet i tverrligger før den etter mye klabb og babb endte hos Heieren Hansen , som i reneste John Terry stil satte inn 1-0.

Hjemmelaget fortsatte å dominere banespillet i den første omgangen, men de skapte ikke all verden i solskinnet i Sarpsborg, med unntak av et par nesten muligheter for Amin Askar.

Haugesund på sin side lå lavt og ventet på at Sarpingene skulle gjøre feil. De gjorde de få av og med unntak av et forsøk fra Kristian Gytkær etter vel halvtimen var det ikke mye Haugesund skapte i de første 45 minuttene. Men det var absolutt nerve i kampen da lagene gikk til pause.

Nytt dødballmål

Den andre omganegn fortsatte i samme spor. Hjemmelaget hadde mye ball, og kontrollerte begivenhetene. Men det skulle en ny dødball til for å doble ledelsen.

For etter 63 minutter serverte Steffen Ernemann et frispark på hodet til Andreas Nordvik som headet ballen utagbart i mål. Forøvrig det syvende målet scoret av en forsvarsspiller for Sarpsborg denne sesongen.

Men Sarpsborg 08 var ikke ferdig. For i en god Haugesundperiode viste Bojan Xajic seg fram for hjemmelaget. Zajic flikket først Henrik Ojamaa nydelig gjennom på høyrekanten, før han tok løpet inn i sekstenmeteren. Ojamaa fant Zajic igjen med en glimrende passning og serberen gjorde ingen feil da han fra fem meter satte ballen utagbart opp i nett-taket. En nydelig scoring av hjemmelaget.

Flere mål ble det ikke i Sarpsborg denne søndagskvelden og hjemmelaget klatret til tredjeplass på tabellen etter syv kamper. Hvor lenge Sarpsborg får være der bestemmer Molde som tar i mot Start hjemme senere søndag kveld.

Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Programleder: Lotte Olsen Jessa
  • Flere kjørte uten belte

    Utrykningspolitiet i Fredrikstad delte ut fire gebyrer og syv forenklede forelegg for manglende beltebruk under en trafikkontroll rettet mot atferd i dag.