NRK Meny
Normal

-Sarpsborg bør fjerne 100 automater

Spilleavhengig mener Sarpsborg kommune bør fjerne 100 spilleautomater.

Spilleautomater
Foto: Heiko Junge / Scanpix

Denne måneden avgjør politikerne i Sarpsborg om de skal gå til kamp mot automatene.

Regjeringen har allerede varslet et forbud fra neste sommer, men fram til den tid bør kommunen gå inn for å få ned antallet drastisk, mener spilleavhengig Jan-Erik Bjørnstad.

- Det skal nå være litt over 200 spilleautomater i  Sarpsborg kommune. Hvis vi hadde klart å halvere dette tallet, så er mye gjort, fastslår han.

Vil fjerne fristende automater

I mellomtiden er det fortsatt vanskelig for spilleavhengige å unngå automater, for eksempel i dagligvarebutikker.

Det er automatene der folk ferdes ofte at ordfører i Sarpsborg, Jan Engsmyr, vil ha vekk.

- Målet vårt er å fjerne spilleautomatene som er mest fristende på publikum, sier han

Trenger samarbeid med næringslivet

Ordføreren kan imidlertid ikke love å fjerne halvparten av automatene på ett år. For å få til det er nemlig kommunen avhengig av et samarbeid med det lokale næringslivet.

- Vi har ingen mulighet til å pålegge næringsdrivende og foreninger å fjerne automatene. Så dette må skje med dialog og saklig argumentasjon - som jeg tror næringslivet lytter til, sier Engsmyr.

Fredrikstad kommune har vedtatt å jobbe for å fjerne spilleautomater.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Starter interkommunalt havneselskap

    I dag bestemte kommunene i Nedre Glomma-regionen å slå seg sammen til et interkommunalt havneselskap. Avtalen ble undertegnet i dag og vil starte opp etter nyttår. Både Sarpsborg og Hvaler ser store fordeler med et samarbeid med Borg havn i Fredrikstad. Sammenslåingen vil også kunne merkes for de med fritidsbåter, forteller styreleder Siri Martinsen

  • Verner skogsområder

    Regjeringen har i dag verna 49 nye skogsområde i ti fylker. To av områdene er i Østfold, begge disse i Halden. Dette gjelder Svantjern naturreservat og Vestfjella naturreservat som får utvidet verneområde. Områdene inngår i arbeidet med frivillig vern av privateid skog.