NRK Meny
Normal

- Vil ha tilbake uovervinnelighetsfølelsen

Sarpsborg 08-trener Roar Johansen håper på at stor seiersvilje og full stadion skal vippe Haugesund av pinnen på hjemmebane søndag.

Roar Johansen

UOVERVINNELIGE I SARPSBORG. Sarpsborg 08-trener har tro på tre poeng mot Haugesund i hjemme i Sarpsborg søndag, men da kreves det at 'uovervinnelighetsfølelsen' fra vår-sesongen er tilbake.

Foto: Jan K. Ness / Scanpix

Vålerenga - Sarpsborg 08: 2-0
Sarpsborg 08 - Brann: 3-5
Viking - Sarpsborg 08: 2-2
Rosenborg - Sarpsborg 08: 4-0
Sogndal - Sarpsborg 08: 1-0

Kun et fatting poeng på de siste fem kampene, men det er ikke noe mismot å spore i Sarpsborg 08 av den grunn.

- Vi tenker ikke et øyeblikk på det som har vært.

Nå skal vi spille vårt spill, og vi skal tilbake til slik vi spilte, da vi fikk en "flying start" i Eliteserien i våres, sier Sarpsborg 08-trener Roar Johansen søndag morgen.

Han er ved godt mot, og gleder seg til kampen hjemme mot Haugesund.

- Gutta i laget og jeg ser frem til denne kampen. Nå har vi hatt en velfortjent pause, og vi gleder oss veldig til høstsesongen, sier han.

Les også:

Sarpsborg stadion før kampen

KLOKKA 1800 PÅ SARPSBORG STADION. Roar Johansen håper sarpinger og andre tilhengere skal fylle hjemmearenaen og skape en stemning av uovervinnelighet for hjemmelaget.

Foto: Sondre Gjeldnes

- Skal være uovervinnelige

Sarpsborg 08 var spådd til umiddelbart nedrykk før sesongen startet, men overrasket alle og klatret høyt opp på tabellen i dette "berg-og-dalbane-året" i norsk eiteserie, før de sank mot nedrykksplass.

- Vi var uslåelige hjemme i lang tid, og vi skal ha tilbake denne følelsen av uovervinnelighet i dagens hjemmekamp, sier Johansen til nrk.no.

Haugesund, som gjester Sarpsborg stadion søndag, har også vært et lag alle fryktet å møte hjemme, men borte har laget fra Vestlandet ikke vært fullt så patente.

- I år har Haugesund også vist gode takter på bortebane. De trillet ball med Rosenborg på Lerkendal blant annet, så det blir ingen lett motstander, sier Roar Johansen.

Han mener glad-fotballen Sarpsborg 08 står for skal fram i lyset igjen, og med bra trøkk fra tribunene, regner han med å ta tre poeng mot Haugesund.

- Det skal være umulig for andre lag å vinne på Sarpsborg stadion. Slik tror jeg det blir også for Haugesund i dag, sier han.

Sarpsborgs Øyvind Hoås i duell med Kai Olav Ryen.

HØYT OPPE MED HOÅS. Det har buttet for sarpingene etter at Øyvind Hoås (blå drakt) ble skadet. I kampen mot Haugesund kan han være tilbake.

Foto: Cornelius Poppe / Scanpix

Hoås tilbake

Den lange spissen Øyvind Hoås rager øverst i de fleste dødballsituasjoner, og er et viktig oppspillspunkt og målmaskin for Sarpsborg 08.

I hans skadefravær har det buttet imot for sarpingene, men mot Haugesund stiller Hoås.

- Vi vet ikke helt om Øyvind er helt fit for fight, men han er med i troppen i dag.

Om han spiller, spiller litt eller ikke spiller, er det fysioterapeuten vår som bestemmer, sier Roar Johansen.

Han skulle gjerne spilt "mandags-kamp" denne runden.

Nylig sikret Sarpsborg 08 seg Mohammed Ahamed Jama i en leieavtale med Tromsø ut sesongen.

- Det hadde vært morsomt å ha hatt ham på banen. Mo er en god spiller vi tror skal passe fint inn på laget med den stilen vi har, sier Johansen.

Kampstart klokka 1800 i Sarpsborg

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: