NRK Meny
Normal

-Kun seier er godt nok

Nedrykkstruede Sarpsborg 08 tar imot Molde til sesongens siste hjemmekamp

Molde - Sarpsborg 08

Sarpsborg 08 jakter tre poeng hjemme mot Molde søndag. Her fra bortekampen tidligere i sesongen.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

– Jeg tviler på at det blir 0–0. Vi er veldig avhengige av å få en seier, og vi skal få det til å vippe i vår favør, sier Sarpsborg 08s assistenttrener Joakim Klæboe til NRK.no

Når to kamper gjenstår av årets eliteserie ligger Sarpsborg 08 på en 15. plass. Laget er à poeng med Tromsø på kvalifiseringsplass, og to poeng bak Sandnes Ulf som innehar den trygge 13.-plassen.

– To formlag

Søndag er Ole Gunnar Solskjærs medaljejagende Molde motstander, i det som er sarpingenes siste hjemmekamp for sesongen. Sist gang lagene møttes på Sarpsborg stadion endte det med seier 3–0 for Sarpsborg 08.

– Vi har en god historikk mot Molde her hjemme, så vi må prøve å gjenskape den. Vi vet at Molde er ett av de sterkeste lagene i eliteserien og ett av formlagene, men det er vi også. Hvis vi klarer å levere opp mot det vi har gjort her hjemme i de siste kampene så skal Molde få slite veldig hardt for å få i gang noe, sier Klæboe.

Joakim Klæboe

Sarpsborg 08s assistenttrener Joakim Klæboe har tro på seier mot Molde.

Foto: Birger Kjølberg / NRK

Assistenttreneren er sterk i troen på at laget ikke skal gjenta bedriften fra 2011, å rykke rett ned etter én sesong i eliteserien.

– Vi har lært litt av det som skjedde for to år siden, da vi ikke klarte å komme tilbake. Denne gangen har vi klart å løfte det i tide og skapt spenning på det. Vi har kapret til oss de poengene som er nødvendig for å i alle fall holde liv i det. Det er hardt arbeid og en god spillerstall som har vært med på å forme dette.

Klæboe mener de nye spillerne som kom inn i laget i sommer skal ha mye av æren for at det fortsatt er håp om eliteseriespill i 2014.

– Vi hentet inn tre spillere som går inn på toppen av spillerstallen. Dette har bidratt til at vi har fått større tro på dette. Nå gjenstår det å gjennomføre med stil i de to siste kampene.

Solskjær tror 08 klarer seg

Motstanderlagets trener, Ole Gunnar Solskjær tar ikke lett på bortekampen på Sarpsborg stadion.

– Vi vet at de er et godt lag, så det blir tøft for oss også, sier han til sarpsborg08.no.

Han ser lyst på Sarpsborg 08s mulighet til å overleve.

– Det er veldig tett i bunnen, så hvis de vinner siste kampen har de vel en mulighet. Men jeg har ikke tenkt til å gi dem noen poeng.

Ifølge Sarpsborg 08s hjemmeside stiller laget med følgende tropp til kampen mot Molde:

Duwayne Kerr, Christian Sukke – Kjetil Berge, Ole Heieren Hansen, Derek Decamps, Christian Brink, Claes Kronberg, Martin Thømt Jensen, Berat Jusufi, Jérémy Berthod, Gudmundur Thorarinsson, Olav Øby, Tom Erik Breive, Mohamed Elyounoussi, Martin Wiig, Thorarinn Valdimarsson, Steffen Ernemann, Magnus Sylling Olsen.

Sarpsborg 08s assistentrener Joakim Klæboe mener Sarpsborg 08 må vinne søndagens kamp mot Molde

Joakim Klæboe om Sarpsborg 08 – Molde

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se NRK Østfolds TV-sending 22:55!

  • Nytt slagord for Fredrikstad

    Bystyret i Fredrikstad har i kveld vedtatt at det nye mottoet, eller visjonen for byen, er "Fredrikstad - den lille verdensbyen". Dette erstatter det gamle slagordet «Byen der det årnær sæ for alle – gjennom kunnskap, kultur og klima».