NRK Meny
Normal

- Ja til spritsalg på stadion

Rådmannen vil ha alkoholservering på Nye Fredrikstad Stadion. Neste torsdag skal saken avgjøres i formannskapet. 

Fredrikstad Stadion korttribune
Foto: Tomas Berger / NRK

Rådmannen anbefaler politikerne i Fredrikstad gi skjenkebevilling til Fredrikstads nye storstue.

Skjenking under idrettsarrangementer sier imidlertid rådmannen nei til.

Det er ISS Facility Services AS om har søkt om skjenkebevilling for øl og brennevin  i et selskapslokale som er tilknyttet stadion.

- Ingen bemerkninger

Selskapet vil å servere alkohol i forbindelse med kurs- og konferansevirksomhet.  

Politiet har uttalt at de ikke har noen bemerkninger til søknaden. Heller ikke rådmannen har noen innvendinger mot at det serveres alkohol på et fotballstadion.

Omsorgs- og oppvekstseksjonen i kommunen støtter også rådmannens innstilling.

- Ikke i forbindelse med idrettsarrangementer

Rådmannen vil ikke åpne for alkoholservering i forbindelse med idrettsarrangementer. I innstillingen til formannskapet står det at:

"Dette(...) vil være i strid med kommunens hovedmålsetting i alkoholpolitikken, nemlig å redusere bruk av alkohol for ungdom over 18 år." 

I skjenkebevillingen stilles det derfor som betingelse at alkoholserveringen må stoppe senest en halv time før begynnelsen på hvert arrangement.

Formannskapet behandler saken torsdag 19. april.

 

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • To anmeldt for promillekjøring

    En kvinnelig bilfører ble lørdag kveld anmeldt for promillekjøring etter at politiet stoppet henne i Vestbygda i Onsøy i Fredrikstad. Blåseprøven viste 1,2 i promille, og kvinnen ble derfor anmeldt for promillekjøring. Hun ble også fratatt førerkortet. Ved 3-tiden natt til søndag ble en mann i 40-årene tatt for promillekjøring på Kråkerøyveien i Fredrikstad. Det ble tatt blodprøve, og mannens førerkort ble tatt i beslag, opplyser politiet på Twitter.