NRK Meny
Normal

Haabeth: Widerøes nei er et tap for Østfold

Widerøe tør ikke satse på innenrikstrafikk fra Moss Lufthavn Rygge - ihvertfall det kommende halvåret.

Fylkesordfører Ole Haabeth
Foto: NRK

Norwegian klarte det ikke, heller ikke danske DAT, og i går ble det klart at Widerøe ikke tør å satse innenriks fra Rygge med det første heller.

Det er et tap for Østfold, mener fylkesordfører Ole Haabeth.

- Vi vet at innenrikstrafikk er vanskelig på Rygge, fordi det ligger så nært Gardermoen. Og tilbudet der må nødvendigvis være bedre med langt hyppigere flyvninger, men jeg hadde håpet det var et grunnlag for innenriksflyvninger på Rygge.

Gardermoen-vaner

Det er ikke langt mellom flyene som tar av fra Rygge, men de skal alle ut av landet. Å få stablet på beina en lønnsom inneriksrute fra Rygge har vist seg svært vanskelig.

- Østfoldingene har kort vei til Gardermoen, og det er det tilbudet de bruker. Det sier den daglige lederen for MLR's driftsselskap Rygge Sivile Lufthavn, Pål Tandberg.

- Flyplassen blir ikke noe annet enn et speilbilde av de reisevanene som er i Østfold.

Widerøe skal vurdere Rygge igjen

Richard Kongsteien, Widerøe
Foto: Widerøe

Konkurransen med Gardermoen er også en av grunnen til at Widerøe nå ikke satser på Rygge. Men Widerøes kommunikajsonsdirektør Richard Kongsteien sier til NRK at gårsdagens nei ikke skal stå i evig tid.

- Dette gjelder for sommerprogrammet vårt, fra våren av. Dette vil bli vurdert igjen, kanskje allerede om et halvt års tid.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Etterlyser støtte til O-VM

    Arrangørene av VM i orientering i Østfold 2019 er fortvilet over at de så langt ikke har fått løfte om økonomiske støttet fra regjeringen. Ordførerne i Østfold går sammen om å etterlyse støtte, sier ordfører i Rakkestad, Ellen Solbrække.

    Ellen Solbrække, ordfører i Rakkestad
    Foto: Bjørn Ruud
  • Eidsberg-firma slått konkurs

    24 ansatte blir berørt etter at firmaet Undrum Entreprenør i Eidsberg er konkurs, skriver Smaalenenes Avis. Firmaet har hatt problemer med å få inn penger for jobber som er gjort og endte med å begjære seg selv konkurs.