NRK Meny
Normal

Haabeth: Widerøes nei er et tap for Østfold

Widerøe tør ikke satse på innenrikstrafikk fra Moss Lufthavn Rygge - ihvertfall det kommende halvåret.

Fylkesordfører Ole Haabeth
Foto: NRK

Norwegian klarte det ikke, heller ikke danske DAT, og i går ble det klart at Widerøe ikke tør å satse innenriks fra Rygge med det første heller.

Det er et tap for Østfold, mener fylkesordfører Ole Haabeth.

- Vi vet at innenrikstrafikk er vanskelig på Rygge, fordi det ligger så nært Gardermoen. Og tilbudet der må nødvendigvis være bedre med langt hyppigere flyvninger, men jeg hadde håpet det var et grunnlag for innenriksflyvninger på Rygge.

Gardermoen-vaner

Det er ikke langt mellom flyene som tar av fra Rygge, men de skal alle ut av landet. Å få stablet på beina en lønnsom inneriksrute fra Rygge har vist seg svært vanskelig.

- Østfoldingene har kort vei til Gardermoen, og det er det tilbudet de bruker. Det sier den daglige lederen for MLR's driftsselskap Rygge Sivile Lufthavn, Pål Tandberg.

- Flyplassen blir ikke noe annet enn et speilbilde av de reisevanene som er i Østfold.

Widerøe skal vurdere Rygge igjen

Richard Kongsteien, Widerøe
Foto: Widerøe

Konkurransen med Gardermoen er også en av grunnen til at Widerøe nå ikke satser på Rygge. Men Widerøes kommunikajsonsdirektør Richard Kongsteien sier til NRK at gårsdagens nei ikke skal stå i evig tid.

- Dette gjelder for sommerprogrammet vårt, fra våren av. Dette vil bli vurdert igjen, kanskje allerede om et halvt års tid.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Tage Pettersen avstår etterlønn

    Tidligere ordfører i Moss og nå stortingsrepresentant for Høyre, Tage Pettersen, avstår etterlønn i Moss. Det skriver han på sin egen Twitter-konto. Pettersen søkte om og fikk innvilget halvannen måneds etterlønn. Dette skapte reaksjoner, og det er derfor politikeren likevel har valgt å avstå muligheten. I en SMS skriver Pettersen at han nå er ferdig med saken og ikke vil uttale seg utover dette.

  • Arbeidsulykke på Manstad

    En person er fløyet til Ullevål sykehus med hodeskader etter en arbeidsulykke ved Manstad kjøtt. Det var Fredriksstad blad som først omtalte saken. Til NRK sier operasjonsleder ved politet at de er på stedet og starter etterforskning, men vet lite om hva som faktisk har skjedd. Det skal være snakk om en fall-ulykke, men det er ikke kjent hvor alvorlige skadene er.